Geleceğin Mimarları ve Tarihçileri Burada Yetişiyor

Geleceğin Mimarları ve Tarihçileri Burada Yetişiyor

Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesi’nde Sanat Eğitimi Atölyeleriçatısı altında Mimari Resim-Tasarım dersi ile Kültür ve Medeniyetler dersi alanöğrenciler, hem eğlenceli vakit geçiriyor hem de yeteneklerini keşfediyor.

Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesi bilim ve sanat atölyelerindeuygulamalı ve teorik eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda düzenleneneğitim programı ile çocuklara Mimarı Resim-Tasarım ve Kültür ve Medeniyetlerdersleri verildi. Alanında uzman öğretmenler tarafından verilen eğitimlerdeçocuklar hem eğlenceli vakit geçirdi, hem de mimari yapıların çizim teknikeriniuygulamalı olarak öğrendi. Çocuklarını eğitimlere getiren aileler beklediklerisüre boyunca üniversitenin kütüphane bölümünde kitap okuyarak verimli vakitgeçirirken, yetkililer ise daha birçok alanda eğitimlerin artarak devamedeceğini söyledi. Çocuk Üniversitesi'nde faaliyete geçirdiği eğitimprogramları nedeniyle Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’eteşekkürlerini ileten çocuklar ve aileleri diğer alanlarda da yapılacak olanprogramlara da katılmak istediklerini söyledi.

“Burada NeşeliVe Verimli Vakit Geçiriyorlar”

Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesi’nde Mimari ve Tasarım dersiöğretmeni olan Mehmet Parıltı herkesin sanatla iç içe olması gerektiğine dikkatçekerek şunları söyledi; “Mimari ve Tasarım dersinde perspektif kurallarını uyguluyoruz.Çocuklarımıza mimari yapıların çizimiyle alakalı teknikleri uygulamalı olaraköğretiyoruz. Aileler de verilen bu eğitimler sayesinde çocuklarınınyeteneklerini keşfettiklerini görünce çok memnun oluyorlar. Ayrıca buradaçocuklarını ders süresi boyunca bekleyen aileler kendilerine zamanayırabiliyor. Çocuk Üniversitesi’nin kütüphane bölümünden diledikleri kitabıokuma imkânı buluyorlar. Sanat demek güzellik demek, bu güzelliklerinoluşabilmesi için herkesin sanata yönelmesini dilerim.”

“BaşkanımızAhmet Özer’e Çok Teşekkür Ediyorum”

Çocuk Üniversitesi’nde çocuğunun aldığı eğitimlerle ilgilimemnuniyetini dile getiren Alp Kaprol ise şunları söyledi; “Buradaki eğitimkalitesi ve verilen dersler gerçekten çok etkili oluyor. Kızım burada aldığıderslerden çok memnun kaldığını söylüyor. Hem eğlenceli hem de kaliteli vakitgeçiriyor. Ayrıca yeteneklerini ve ilgi alanlarını keşfetme imkanı buluyor. Buhizmetleri faaliyete geçiren Esenyurt Belediye Başkanımız Prof. Dr. AhmetÖzer’e çok teşekkür ediyorum, bütün öğrencilerimiz için faaliyete geçirdiği buetkinlikler bizler için çok değerli. "

“Bu DerslerdenÇok Keyif Alıyorum”

Eğitim programlarını heyecanla takip ettiğini ifade eden öğrenciİdil Kaprol ise şöyle konuştu; “Burada mimari dersine girdik ve mimariyapıların 3 boyutlu şekilde nasıl yapılacağına dair bilgiler aldık. Daha sonraperspektif çalıştık, bir sonraki derste uygarlıklar konusu işledik. Bu dersteSümerlerden, Asurlulardan ve Babillerden bahsettik. Ben bu derslerden çok keyifaldım, yeni bilgiler öğrenmiş oldum. Bize bu imkanları sunan EsenyurtBelediyesine teşekkür ederim.”

p7qi0qulj2ohykhxstgrc49r.jpg

o4qbabshnuzq25f07kprsaIl.jpg

if65sh01lc7f4ag2jqxksnvz.jpg

ln7fqIyrmzkjvyz5ms0arfha.jpg

xjIktbuo7sqzkopw6ajesvnx.jpg

xypcz9twjlfqrjgosdxvene2.jpg

zcmswjyxu3z8gcahmIlvhe9y.jpg

j6tb4h7daw28cwlcl1oemI9y.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.