Geleceğin sinemacıları ödüllendirildi

Geleceğin sinemacıları ödüllendirildi

Genç yönetmenlerin hayallerini beyaz perdeye aktardığı “14.Geleceğin Sineması Yarışması"nda ilk yirmiye giren projeler Beyoğlu'nda ödüllendirildi.

Türkiye çapında sinema öğrencilerinin daha kaliteli filmler yapmalarını ve hayallerini özgürce gerçekleştirmelerine imkan sağlamak amacıyla bu yıl 14. düzenlenen 'Geleceğin Sineması :Sinema Öğrencilerinin Kısa Film Projelerini Destekleme Yarışması’nda ilk 20’ye kalan genç sinemacılar Beyoğlu'nda ödüllendirildi.

Hayallerini beyaz perdeye aktarmaları için 3 bin TL yapım ve Fono Film'den post-prodüksiyon desteği alan genç sinemacılar çekecekleri kısa filmlerini 2 Haziran 2017 tarihine kadar teslim edecekler. Teslim edilen yirmi kısa film içerisinden seçilecek en iyi üç film ise aralık ayında yapılacak olan 20. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde seyirciyle buluşacak. Geleneksel olarak 14 yıldır başarıyla gerçekleştirilen “Geleceğin Sineması” bir yandan Türk sinemasının geleceği için ışık yakarken bir yandan da akademik başarıları için film yapması gereken öğrencileri daha iyi projeler hayal edebilmeleri konusunda motive etmeye devam edecek.


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.