Gelecek Partisi’nden Sarıyer Belediyesi’ne öneri

Gelecek Partisi’nden Sarıyer Belediyesi’ne öneri

Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından Sarıyer Belediyesi’ne dikkat çeken bir başvuru geldi

İlçe Başkanı Erhan Vergili imzalı dilekçede, 8 bin TL’nin altında geliri olan ailelerin anasınıfı, ilkokul ve ortaokula giden çocukları için günlük 20 TL beslenme desteğinin verilmesi gerektiği yer alıyor.

İlçe yönetim kurulu üyeleri, konuyla ilgili başvuru dilekçesini Sarıyer Belediyesi’ne giderek Yazı İşleri Müdürlüğü’ne teslim etti.

“Sarıyer’in parası Sarıyerli çocuklar için harcansın”

Sarıyer genelinde yaklaşık 25 bin anasınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencisi bulunduğuna dikkat çeken Başkan Erhan Vergili, “Geçtiğimiz günlerde Sarıyer Belediye Meclisi tarafından belediyenin 2023 tahmini bütçesi kabul edildi. Buna göre belediyenin yeni bütçesi 1 milyar 692 milyon TL. Özel Kalem bütçesi de 27 milyon 309 bin TL. Bu 27 milyonluk bütçe Sarıyer’e hizmet için mi kullanılıyor? Yoksa keyfi harcamalarda mı kullanılıyor? Sarıyer’e hizmet için birçok farklı kalemde bütçe var. Dolayısıyla yatırım, hizmet için fen işleri, spor işleri, sosyal yardım hizmetleri, park ve bahçeler, temizlik işleri gibi müdürlükler var. Gelecek Partisi olarak biz de diyoruz ki aylık geliri 8 bin TL’nin altında olan ailelerin anasınıfı, ilkokul ve ortaokula giden çocuklarına günlük 20 TL beslenme desteği verilsin. Bu gider de özel kalem bütçesinden karşılanabilir. Sarıyer’in parası Sarıyerli çocuklar için harcansın. Bununla ilgili Sarıyer Belediyesi’ne dilekçemizi verdik. Eğer belediye bu projeyi hayata geçirmezse 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde vatandaşlarımız teveccühünü Gelecek Partisi’nden yana kullanırsa biz bu projeyi hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bireysel değil, toplumsal menfaati düşünmek gerekiyor”

Sarıyer Belediye Meclisi’ndeki tüm meclis üyelerine çağrıda bulunan Vergili, “Her ne kadar Gelecek Partisi olarak bu öneriyi bizler sunsak da bu konu siyaset üstüdür. Mevzu geleceğimiz olan yavrularımızdır. Bireysel değil, toplumsal menfaati düşünmek gerekiyor. Meclis’te bulunan tüm siyasi partilerin meclis üyelerine çağrıda bulunuyorum. Bu projenin hayata geçirilmesi için CHP, AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin destek olması gerekiyor. Bizler sürecin takipçisi olacağız ama Meclis’te söz hakkımız yok. Vatandaşlarımızın temsilcisi olarak Meclis’te bulunan sizlerin de konuya büyük hassasiyet göstermenizi bekliyorum. Meclis üyeleri ve vatandaşlarımız 6420920-89094 dosya numarasından başvuruyu takip edebilirler” şeklinde konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.