GENÇ SİNEMACILAR KISADAN ANLAT FİLM YARIŞMASI’NDA BULUŞTU

GENÇ SİNEMACILAR KISADAN ANLAT FİLM YARIŞMASI’NDA BULUŞTU

15 Haziran 2022

‘Hikayeniz yarım kalmasın’ sloganıyla Küçükçekmece’de bu yıl ilki düzenlenen Kısadan Anlat Film Yarışması’nın kazananları belli oldu. Yaşar Kemal Sanat Evi bünyesinde düzenlenen yarışmaya, toplamda 120 proje başvururken, 12 yarışmacı finale kald

Küçükçekmece Belediyesi, sinemanın desteklenmesi, genç sanatçıların potansiyellerini keşfetmesi ve ortaya çıkardıkları eserlerin toplumla paylaşmalarına olanak tanınması adına Kısadan Anlat” Kısa Film Yarışması düzenledi. Kısadan Anlat” Kısa Film Yarışması’na toplamda 120 proje başvururken, sinemaya gönül verenler finalde projeler için ter döktü.
 

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi: Sanata gönül vermiş gençlerin önündeki engelleri yıkmayı hedefledik
Küçükçekmece’de genç yeteneklerin keşfedilmesi için Küçükçekmece Belediyesi olarak bütün imkanların kullanıldığını ifade eden Kemal Çebi, “Kısadan Anlat ödüllü kurmaca kısa film yarışmasıyla hayallerinin peşinden koşan, sanata gönül vermiş gençlerin önündeki engelleri yıkmayı hedefledik. Bu yıl ilkini düzenledik ve çok olumlu geri dönüşler aldık. Gençlerimizin hayalleri için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
 

Jüride ünlü isimler yer aldı

Yarışmanın jürisinde ekranlardan tanıdığımız ünlü oyuncu Feyyaz Duman, ödüllü filmlerin yapımcıları Anna Maria Arslanoğlu ve Bulut Reyhanoğlu yer aldı. Amatör ve profesyonelleri buluşturup sinemayla ilgilenen gençleri teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen yarışma öncesi, adaylarla Cem Başeskioğlu ile Senaryo Atölyesi’nde söyleşi düzenlendi. Başeskioğlu, senaryonun temel ilkeleri, senaryo yazmanın sırları gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi.

Ödüllü yönetmen Vuslat Saraçoğlu ise ‘İlk Filmini Çekmek’ konulu atölyede, adaylarla bir araya gelerek,  ilk filmde karşılaşılan zorluklar, oyuncu-yönetmen ilişkisi ve filmlere fon bulmak gibi temel konuları anlattı.Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde ise ön jüri elemesinin ardından belirlenen 12 finaliste ödülleri Küçükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç ve jüri üyeleri tarafından takdim edildi.

Birincilik ‘Sinan’a

'Kısadan Anlat' Kısa Film Proje Yarışması’nda birincilik, Yapımcılığını Ozan Takış, Yönetmenliğini Kadri Doğan’ın yaptığı Sinan adlı filmin oldu. Jüri Özel Ödülü ise ‘Holy Son’ adlı projeleriyle Yönetmen Sevgi Esman, Yapımcı Hande Öztürk ve Nalan Büker’in , ‘Oyunbozan’ adlı projeleriyle ise Yönetmen İlayda İşeri, Yapımcı Fehmi Öztürk ve Tolga Karaçelik’in oldu.

5fd9z6sIptw1uyaxuebjscmf.jpg

fikyoyznxpvnwdfaIr1sj2jg.jpg

2oerf5puhctzpdvbltuz1h4y.jpg

na968hsk1xutwvo4xcz0oyfe.jpg

2k7e3rpnskihxdluz0bmyxoc.jpg

serzko9l3iltwadbrzbjf7ug.jpg

jw48oygqIsnmvtk20fkrbyza.jpg

uife9jl4g8s07m2fy6Iqpbyu.jpg

mq4sov8apz2hp9nIc7bx5yz0.jpg

vhqpd9bo4t0Ifialbjtskcu3.jpg

fnhb2dbov9cnxsa4ajtyzpkx.jpg

gb5aoveelry4tvnjfqlm0pj6.jpg

qt0hfctujyoy2bvsiqdra6vm.jpg

unpbwqmlkht7cjtpoyezaknv.jpg

rqf6w2jfleriydjzpswov815.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.