GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ BÜLENT TEZCAN’IN ÇANAKKALE’DE YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI (26 AĞUSTOS 2017)

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ BÜLENT TEZCAN’IN ÇANAKKALE’DE YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI (26 AĞUSTOS 2017)

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ BÜLENT TEZCAN’IN ÇANAKKALE’DE YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMAS..

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE PARTİ SÖZCÜSÜ BÜLENT TEZCAN’IN ÇANAKKALE’DE YAPTIĞI BASIN AÇIKLAMASI
(26 AĞUSTOS 2017)


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Savcılık belli ki Adil Öksüz üzerindeki giz perdesinin aydınlanması konusunda bir kararlı girişim içerisinde olma niyetinde değil. Ya da şöyle söyleyeyim, belli ki, Adil Öksüz’ü koruyan el hala korumaya devam etmek niyetinde. Ama biz de bu işi açığa çıkarmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan, Çanakkale’de yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

Soru- Efendim Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı, “O Adil Öksüz bahsedilen Adil Öksüz değil” dedi. Siz ne dersiniz?

Bülent TEZCAN- Bu açıklamanın ciddiye alınabilir hiçbir yanı yok. Niye yok? Çünkü biz açıklamamızı kendi kafamızdan uydurmadık, tam da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının belgelerinde yazanları söyledik. Yani bu Cumhuriyet Başsavcılığına bir yerden gelmiş de biz onu yorumlamış değiliz. Dosyada bakın şurada bu imza Ankara Cumhuriyet Savcısının imzası. Cumhuriyet Başsavcılığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne bir yazı yazmış, üs yazı. Bakın bu yazıda bir TC kimlik numarası var burada diyor ki -şu ikinci paragrafı iyi çekin siz de okuduğunuzda göreceksiniz- burada diyor ki; “Hava Kuvvetleri FETÖ’nün Hava Kuvvetleri İmamı olarak değerlendirilen Adil Öksüz hakkında bir soruşturma yapıyoruz” diyor. “Bu Adil Öksüz’ün TC kimlik numarası budur” diyor, bakın burada yazmış “491’le başlıyor bu yazıda, TC kimlik numarası budur” diyor. “Bu Adil Öksüz’ün 8 Şubat 2011’le 7 Aralık 2016 tarihleri arasındaki 5 yıllık Türk Hava Yollarıyla uçuş kayıtlarını ekte iki sayfa halinde size yolluyorum” diyor. “Bunlarla ilgili diğer uçaktaki yolcuların bilgilerini bize yazın gönderin” diyor. Kim söylemiş? Savcılık söylemiş. Altında ne yazıyor bakın eki, Adil Öksüz isimli yolcunun uçuş bilgilerini içerir iki sayfa. Hangi Adil Öksüz’ün? 491’le başlayan bu TC kimlik numarasındaki FETÖ imamı olduğu iddia edilen, düşünülen Adil Öksüz’ün.

Peki bakalım o iki sayfa neymiş onun eki savcılığın. Arkadaşlar, o iki sayfa bu yaklaşık 80’nin üzerinde uçuş kaydı var Türk Hava Yollarının ve şuradaki en alt üç sıra, sarıyla işaretlenen en alt üç sıradaki uçuş bir tanesi 18 Temmuz tarihinde Adil Öksüz’ün Ankara Esenboğa’dan Sabiha Gökçen’e uçuşudur. İki tanesi de yine Adil Öksüz’ün önce Elazığ’dan Ankara’ya sonrada Ankara’dan İzmir’e uçuşudur. Yani şimdi bu kadar kaydın tamamı bir tane Adil Öksüz sadece o alttaki 3 tanesi başka Adil Öksüz’ün. Kimlik numarası uydurmuşlar şimdi başka bir kimlik numarası. Bir de bunu ben söylemedim ki. Şu yazıda sen diyorsun. Bu yazının eki bu, o iki sayfa ek. Ekte “Ben gönderiyorum şu TC kimlik numaralı Adil Öksüz’ün uçuş kayıtlarını” diyor. O uçuş kayıtları da Elazığ’dan İzmir’e uçmuş aktarmalı olarak, yanında da bir refakatçisi olmak üzere.

Değerli arkadaşlar, savcılık belli ki Adil Öksüz üzerindeki giz perdesinin aydınlanması konusunda bir kararlı girişim içerisinde olma niyetinde değil. Ya da şöyle söyleyeyim, belli ki, Adil Öksüz’ü koruyan el hala korumaya devam etmek niyetinde. Ama biz de bu işi açığa çıkarmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Gerçek dışıdır, ciddiye alınabilir hiçbir yanı yoktur savcılığın ifadesinin, açıklamasının.

Teşekkür ederim.
Kaynak: chp.org.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.