Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da Düzenlenen CHP Grup Toplantısında Konuştu (2 Ağustos 2022)

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da Düzenlenen CHP Grup Toplantısında Konuştu (2 Ağustos 2022)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

-“Bu ülkenin kuruluşunda şehitlerin kanları var; gazilerimiz var, atalarımız var, babalarımız var. Meclis tatile girdi, oturalım Türkiye'nin sorunlarını seyredelim; böyle bir düşüncemiz yok. O zaman karar aldık. Bir şey yapmamız lazım, bir yerden başlamamız lazım. Nereden başlayalım? Hepimizin aklına bir tek kent geldi; Erzurum'dan başlayalım.”

-“ Milli iradenin bir kişiye teslim edildiğini görüyoruz. 100 yıl ağır mücadeleler verdik hakimiyeti milliye için, milli irade için. Parlamento toplandı. Daha dün toplandı, olağanüstü toplantıya çağırdık sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için. Gelmediler... Ama gün olacak, hepsi gelecekler. Gün olacak, o Meclis'in önündeki bayrak kayıtsız şartsız hakimiyetin millette olduğunu çok güçlü bir şekilde seslendirecek. Bunu Millet İttifakı olarak yapacağız.”

-“Buğdaydan arpaya kadar dışardan getiriyorlar. Yulaftan mısıra kadar dışarıdan getiriyorlar. Türkiye'de toprak mı yok ya, çiftçi mi yok, üreten mi yok, alın teri döken mi yok? Hepsi var. Dışarıdan getiriyorlar, komisyonunu alıyorlar, ceplerini dolduruyorlar. O ceplerin tamamını dikeceğim”

-“Beşli çetelerin bir köprüsüne kaç lira garanti veriyorlar biliyor musunuz? Ben o paraların tamamını söke söke alacağım, siz meraklanmayın... Beşli çeteye aracı koyuyorlar ‘acaba Bay Kemal bizimle görüşür mü?’ Yemezler. Görüşmem. Ben milletimle görüşürüm, halkımla görüşürüm. Hiç kimse endişe etmesin. Bütün haksızlıkların önüne geçeceğim. Haksızlık yapanların burnundan fitil fitil getireceğim”

-“Bu memlekette, adliyede, gelir dağılımında, hak, hukuk, adalet istiyorsanız bize katılacaksınız. ‘Hayvan yemini bile ithal eden, canlı hayvan eti bile ithal eden bir iktidardan kurtulmak istiyoruz. Biz kendi yemimizi kendimiz üretelim, kendi hayvanlarımızı kendimiz üretelim, kendi toprağımızı kendimiz işleyelim, alın terimize kendimiz değer verelim ve hepimiz kazanalım’ diyorsanız bize katılacaksınız.”

Cumhuriyet Halk Partisi , TBMM’nin 1 Ekim 2022’ye kadar tatilde olması sebebiyle her hafta salı günü Meclis'te yapılan grup toplantılarını il il gezerek yapmaya karar verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu karar doğrultusunda ilki Erzurum Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen CHP Grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:


dx9hzf0h3plzgcl6qbjvmyaq.jpg

guouzdq51oqrdtlyamI73vks.jpg

8Inlehytbpplonwgrszvjkux.jpg

gxdrcn8so9rmapqk4pvfs2bq.jpg

gmde6m9uacgrt3wif2xpokq0.jpg

xzcpw4tl2adssv1ptnbuye6z.jpg

uhprhcydv7elqcaflu5z8bfk.jpg

5fbaxuqsuahowqt7njfj92hk.jpg

lj6g8yzi4tqcunhsgnmtefvf.jpg

xcsyw69eqymrkx1wrhl0znon.jpg

kijrpaIbekgdzr6ncwowu83o.jpg

n7ritupehgjbq5s2wdanyIc6.jpg

gxszjo3mbuwcwlsv6ynug8ij.jpg

nljqekxj2h8nldawzv19kuuq.jpg

spIpnzhodqf3bkelma4f07cx.jpg

4h58lju6raztmrfidIovpwgv.jpg

fdz4pwvxjeg5yhk8m3zqaIur.jpg

rkaoeIfh0xp4vqnunltb98ws.jpg

qmeb3eyfI6r9joktxsc8yca1.jpg

wvrynbpIzqeth02gdts93idv.jpg

76ha3fIypi2bw85jgrmgdvvo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.