Geri Dönüşüm Malzemeleri Sokak Hayvanlarına Yuva Oldu

Geri Dönüşüm Malzemeleri Sokak Hayvanlarına Yuva Oldu

Esenyurt Belediyesi, sokak hayvanlarına geri dönüşümden sağladığımalzemelerle yuva yaptı. Hayvanseverlerin katkılarıyla yapılan yuvalar, çocuklartarafından boyanarak besleme noktalarına yerleştirildi.

Esenyurt’ta can dostlarımızın üşümesini engellemek ve geridönüşüme destek sağlamak amacıyla, ahşap malzemelerden kedi ve köpek kulübeleriyapıldı. Kulübeler için hayvansever gençlerle birlikte çevreden geri dönüşümmalzemesi toplayan ekipler, ardından toplanan malzemeleri belediyenin ModernHayvan Bakımevi’nde sokak hayvanları için sıcak bir yuvaya dönüştürdü. Hazırlanankulübeler özel çocuklar tarafından boyanarak ilçedeki besleme noktalarına yerleştirildi.

“Bütün HayvanlarınBarınma İhtiyacı Var”

Geri dönüşümden yapılan yuvaların bir sosyal sorumluluk projesihaline geldiğini belirten Esenyurt Belediyesi Veteriner ve Sağlık İşleri MüdürüHalil Çalış şöyle konuştu: “Önümüz kış. Bütün hayvanların barınma ihtiyacı var.Biz de bu görevimizi yaparken bunu sosyal sorumluluk projesi haline getirdik.Başından beri gençlerimizi dâhil ettik. Çöpten topladıkları atık malzemelerialıp barınağa getirdiler. Ardından başka gençlerimiz tarafından montajıyapıldı. Çocuklarımızla sokak hayvanlarını bir araya getirmek istedik.Getirirken de özel ve sağlıklı çocuklarımızı bir araya getirip beraberkaynaşmalarını istedik. Bir tane özel çocuğumuz köpek sahiplendi. Bu bizi çokmutlu etti.”

“Çok Eğlenceliydi”

Etkinliğin çok eğlenceli geçtiğini söyleyen Esmanur Armut, “Hayvanlariçin kulübeleri boyadık. Hayvanlara baktık, çok güzeldi. Çok eğlenceliydi”dedi. Barınaktan köpek sahiplenen Aylin Çekiç ise “10 yaşında bedensel engellioğlum var. Onun için bugün hayvan barınağına geldik. Köpek sahiplendik. Bayağıda mutlu olduk. Bu tür çalışmalar için Esenyurt Belediyesi’ne teşekkür ederiz” diyekonuştu.

jles3fvx8ybs5gxnctu0hpnt.jpg

cg6l7bwkjtdbpqd1kom5y0uh.jpg

2bcudlItszschg1qrn8mqpyb.jpg

mslbwvkjkuzm6ycloowrhryp.jpg

1egsucifopcjo0nxwbkzhrhm.jpg

fz5vdhpm6yonsfjaxg32Iyhc.jpg

jl681qmpacpxh3tcnfbwyvxn.jpg

mdatxnapgd8f4ekugh1Ibchb.jpg

s41ykdvb5chnuso9frqyetfj.jpg

ooiagxvelet4n0uwzsyyIagh.jpg

clz2ykgolqmevfnpaucaskrb.jpg

v27dgrlkq5ehmbufc8rxkwjt.jpg

8vyuidovtIxh72swznh0flbn.jpg

7hb9cxy0pnbmvzdokvrjlfiw.jpg

uarae4x6nw5lIo3qpkfc7txl.jpg

plvmy3l4d5ugxrfvztygubf2.jpg

sb7szowvhqqyziujb2xyr0kf.jpg

keu91mcynwpqcz3tspllit2b.jpg

csryf7mkhwvt3rcq128wzjne.jpg

gxi3v9hsd1w0vtwlcoabqIm5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.