Gerici, Bilim Karşıtı Müfredatı Reddediyoruz

Gerici, Bilim Karşıtı Müfredatı Reddediyoruz

Müfredatı Geri Çekin Platformu, Eğitim Sen 6 Nolu Şube'de "Gerici, Bilim Karşıtı Müfredatı Reddediyoruz" başlıklı basın toplantısı düzenledi.

Müfredatı Geri Çekin Platformu, Eğitim Sen 6 No'lu Şube'de "Gerici, Bilim Karşıtı Müfredatı Reddediyoruz" başlıklı bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, "Çocuklarımızı 11 Haziran'da okula göndermeyeceğiz" denilerek, mevcut müfredatın laiklik, bilim ve demokratik eğitime karşı olduğu ifade edildi.

Toplantıya, DEM Parti İstanbul İl Eş Başkanı Murat Kalmaz, Halkevleri İstanbul Şube Başkanı Zeynep Çelik, Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, Sol Parti İl Örgütü adına Esen Karaküçük, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eş Genel Başkanı Kadriye Doğan ve TİP yöneticileri katıldı. Ortak basın açıklamasını VELİ-DER Genel Başkanı Ömer Yılmaz okudu. 

Yılmaz, müfredatın ideolojik olarak hazırlandığını, çocukların geleceğine ipotek konulduğunu ve müfredatın demokratik, bilimsel ve kapsayıcı olmadığını belirtti. Yılmaz, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adı altında dayatılan müfredatın, sorgulayan ve eleştiren bireyler yerine itaat eden nesiller yetiştirmeyi hedeflediğini ifade etti. Müfredatın cinsiyetçi, tekçi ve piyasacı bir anlayışla hazırlandığını, laikliğe ve bilimsel eğitime karşı olduğunu söyledi.

Yılmaz, çocukların haklarına ve geleceğine sahip çıkmak için 11 Haziran 2024 tarihinde çocuklarını okula göndermeyeceklerini açıkladı. Bakanlık önünde ve kent meydanlarında "Bilim dışı müfredatı reddediyoruz, geri çekin" çağrısında bulunacaklarını belirtti. Ebeveynleri ve toplumu bu çağrıya destek olmaya davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.