Göbeklitepe Koşusu’nda galibiyet Bozkara’nın oldu

Göbeklitepe Koşusu’nda galibiyet Bozkara’nın oldu

4+ yaşlı safkan Arap atlarının katıldığı koşuyu, Mahmut Karakeçi’nin sahibi, Turhan Çakar’ın da yetiştiricisi olduğu Bozkara (Kaizbert - Saliha / Gündüzbey) aprantisi Aziz Akdemir’le kazandı. Zekeriya Akdemir tarafından antrene edilen 7 yaşındaki al at, son 7 startında 5 galibiyet elde etmiş oldu.

Yarışta ikincilik Yağızalp (Kara Yağız - Mars / Volga.2) isimli safkanın olurken, Sararhan (Özgünhan - Gülbanu / Sarar) üçüncülükte, Katıoğlu (Sarraf - Kıristina / Sağanak) dördüncülükte, Baba Mercan (Kaizbert - Zarifkız / Halid) da beşincilikte yer aldı.

Kazanan Bozkara için koşudaki bitiriş derecesi 1.37.67 olarak kayıtlara geçti, farklar ise 3,5 Boy - Boyun - 7,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde oluştu.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Mahmut Karakeçi’ye ödülünü Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Kulübümüz Asli Üyesi M. Cihat Gürüz ve Şanlıurfa Hipodrom Müdürü Eyyüp Ege de katıldı.

 

Göbeklitepe

Şanlıurfa’nın Örencik Köyü yakınlarında yer alan Göbeklitepe arkeolojik alanı, 1963 yılında gerçekleştirilen yüzey araştırması sırasında keşfedilmiş ve “Neolitik Yerleşimi” olarak tanımlanmıştır. Alanın gerçek değeri ise 1994’ten sonra başlatılan kazı çalışmaları ile ortaya çıkmıştır. Bu çalışmalar sonrasında, Göbeklitepe’nin 12 bin yıl öncesine uzanan bir kült merkezi olduğu anlaşılmıştır. Son yılların "en büyük arkeolojik keşfi" olarak gösterilen Göbeklitepe, bu büyüklükteki en eski anıt ve ilklerin ötesinde, birçok anlamda tarihin sıfır noktasını oluşturmaktadır. Yaklaşık 12 bin yıl öncesinde nasıl tasarlandığına hala cevap bulunamayan tapınak, Mısır Piramitleri'nden ve İngiltere'deki Stonehenge'den yaklaşık 7 bin 500 yıl önce inşa edilmiş olmasıyla da tüm dikkatleri üzerine çekmektedir.

ah8my6qfpIrb3djv5vjayf0c.jpg

sxbfl4hc3jw6ytkslcrnyouI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.