Gökçe Gökçen: “Bu Tam Bir ‘Ekmek Bulamıyorlarsa Pasta Yesinler’ Vakasıdır”

Gökçe Gökçen: “Bu Tam Bir ‘Ekmek Bulamıyorlarsa Pasta Yesinler’ Vakasıdır”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bugün öğrenciye açıkça ‘kiralık ev bulamıyorsanız evi satın alın’ demektedir.”

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın gençlere ilişkin son videosuna tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen’in açıklaması şu şekilde:

“Bakan Murat Kurum, gençlere seslenerek videodaki Mehmet Ali kardeşimize kulak vermemizi söylüyor. Gençlerin yurt bulamadığı, binbir gayretle kiralık ev aradığı, ev bulamayıp okula gelememekten korktuğu bir dönemde ben de merak edip izledim. İktidarın şu konuda hakkını teslim etmek lazım: her zaman daha da kötü bir sürprizle karşımıza çıkabiliyorlar.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bugün öğrenciye açıkça ‘kiralık ev bulamıyorsanız evi satın alın’ demektedir. Bu tam bir ‘ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler’ vakasıdır. Gençlerin otobüs bileti bulamadığı için memleketinde ailesini göremediği, dışarı çıkıp arkadaşlarıyla içeceği bir kahvenin bile hesabını yapmak zorunda olduğu, günde üç öğün yemenin lüks sayıldığı bir dönemde aklımızla alay ediyorlar.

20 yıldır yurt sorununu ısrarla çözmeyen anlayış, genç yoksulluğunu derinleştirmekte, gençleri bilinçli olarak tarikat ve cemaatlere muhtaç etmektedir. İktidarımızda gençlerin güvenle ve insanca koşullarda kalabileceği yurtları inşa edeceğiz. İktidarımızda TOKİ, bu tür halkla dalga geçen reklamlarla uğraşmak yerine yurt sorununu çözecek. Bir yıl içinde 2 ya da 3 kişilik odaları olan, internet, sıcak su ve güvenlik sorunu olmayan yurtlar inşa edeceğiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.