Göz Altı Şişlik Nasıl Oluşur? Göz Altı Şişlikleri Nasıl Tedavi Edilir? Detaylar Yazımızda…

Göz Altı Şişlik Nasıl Oluşur? Göz Altı Şişlikleri Nasıl Tedavi Edilir? Detaylar Yazımızda…

Göz altı şişlik sorunu kişinin oldukça yorgun görünmesine yol açan bir cilt rahatsızlığıdır

Göz altı şişlik sorunu kişinin oldukça yorgun görünmesine yol açan bir cilt rahatsızlığıdır. Kalp rahatsızlıkları, böbrek rahatsızlıkları ve karaciğer rahatsızlıklarının göz altı şişlik sorununa neden olabilir. Bunların yanı sıra kalıtsal özellikler de göz altı şişlik oluşumuna davetiye çıkarabilir. Bazı alerjik reaksiyonlar da bu deri rahatsızlığını ortaya çıkarabilmektedir. Göz altı şişlik tedavisine başlamadan önce mutlaka şişliğin oluşum nedenini iyi araştırmak gerekir.

11.jpg

Göz altı şişlik sorunu hem ağrılı hem de ağrısız bir biçimde oluşabilir. Günümüzde hem kadınlarda hem de erkeklerde yaygın görülen bir problemdir.

Yaşlanmaya göre ortaya çıkan göz altı şişlikleri göz altı torbalanmaları olarak da bilinir. Çok uzun bir süre boyunca göz altı şişlik sorunu cildinizde varlığını sürdürüyor ise genellikle bu sorun cerrahi yöntemler yardımı ile çözülmektedir.

Göz altı şişlik oluşumunun sebepleri nelerdir?

Göz altı şişlik sorununun ortaya çıkmasının arkasında yatan çokça sebep bulunur. Fakat en yaygın karşılaşılan sebep genetik özelliklerdir. Genetik özelliklere ek olarak göz altı şişlik oluşumunun başka sebepleri de bulunur. Bu sebepleri aşağıdaki şekilde sıralamak mümkündür:

  • Alerjik reaksiyonlara açık bir vücut yapısı
  • Arpacık ve benzeri göz çevresinde meydana gelen enfeksiyonlar
  • Çeşitli yara almalar
  • Sinüsler yoluyla yayılan enfeksiyon
  • Göz etrafında çıkan uçuklar
  • Zona enfeksiyonu
  • Genetik özellikler, aile geçmişinde göz altı şişlik sorununun belirgin olması
  • Karaciğer ve böbrek yetmezliği
  • Kalp rahatsızlıkları

Yukarıda sayılan örnekler göz altı şişlik oluşumunun sebepleri olabilmektedir.

Göz altı şişlik probleminin gözlerde yaşanan bir problemden dolayı yaşadığınızı düşünüyorsanız aşağıda belirtilere sahip olmanız mümkündür:

  • Işık hassasiyeti
  • Gözlerde meydana gelen yoğun sulanma
  • Bulanık görme
  • Gözlerde yanma
  • Kaşıntı
  • Kirpik dibinde oluşan iltihap

222.jpg

Göz altı şişlik oluşumu nasıl engellenebilir?

  • Kişinin nelere alerjik tepki gösterdiğini bilmesi önemlidir. Çünkü bir ağrı kesici ilaç dahi kişide alerjik reaksiyona neden olarak göz altlarında ödem oluşmasına davetiye çıkarabilir.
  • Özellikle kadınlar kalitesiz ve dermatolojik testten geçmemiş cilt ürünleri, göz ürünleri kullanmamalıdır. Bu ürünler gözlere ciddi zararlar verebilir.
  • Göz damlası tercihinizi içeriğinde koruyucu madde barındırmayan göz damlalarından yana kullanınız.
  • Düzenli lens takıyor iseniz mutlaka rutin bir biçimde bu lensleri temizleyiniz.

Göz altı şişlik sorunu kalıcı olarak ortadan kaldırılabilir mi?

Cerrahi yöntemler ile evet. Göz altı şişlik sorunu çok ileri düzeyde olan ve şişlik oluşum nedeni yapısal nedenlere bağlı olan kişilere ameliyat uygulanır. Ameliyat esnasında ciltteki fazla derinin vücuttan alınması amaçlanır. Yoğun bir müdahaleden kaçınmak gerekir. Çünkü hastanın yüzündeki doğal ifadeyi bozmamak önemlidir.

Göz altı şişlik nasıl tedavi edilir?

Göz altı şişlik tedavisi uygulanmadan önce torbalanmaların nedeninin ne olduğu analiz edilmelidir. Bu sebeple mutlaka doktor muayenesinden geçmek gerekir. Göz altı şişliklerinin oluşumu sebepleri doğrultusunda en uygun tedavi planlanır. Örneğin guatr hastası olan kişilere göz altı şişlik tedavisi uygulanmadan önce mutlaka hormon testinden geçirilmelidir. Genetik olarak göz altı şişlik sorunu yaşayan kimseler için de en uygun tedavi yöntemi cerrahi yöntemlerdir.

Göz altı şişlik tedavisinde ameliyat nasıl olur?

Göz altı şişlik oluşum nedenini bir doktor eşliğinde belirledikten sonra en uygun tedavinin cerrahi yöntem olduğuna karar verildikten sonra ameliyat tekniğine başvurulabilir. Göz altı şişlik tedavisinde uygulanan cerrahi yöntem göz kapağı ameliyatıdır. Blefaroplasti olarak da bilinen göz kapağı ameliyatında üst göz kapağındaki kıvrım noktasından başlayan kesi ile buradaki fazla yağlar cerrah tarafından vücuttan atılır. Sonrasında dikişlerle açılan bölge tekrar kapatılır.

 

333.jpg

Göz altı şişlik tedavisinde uygulanan göz kapağı ameliyatı öncesi ve sonrası yapılması gerekenler nelerdir?

Öncesi;

  • Hastanın ameliyat öncesi kan sulandırıcı ilaçlar ve aspirin kullanımına ara vermesi gerekir.
  • Hipertansiyon ve benzeri kronik hastalıklar için alınan ilaçların kullanılmaya devam etmesi önemlidir.

Sonrası;

  • Ameliyat sonrasında tedavi bölgesine belli aralıklarla soğuk kompres uygulaması yapmak burada meydana gelen ödemi azaltacaktır.
  • Ameliyattan sonraki ilk hafta başın yukarıda kalacak şekilde uykuya dalmak faydalıdır.
  • Ağır egzersiz yapmak, şiddetli öksürük ve hapşırık gibi faaliyetlerden uzak durmak gerekir. Çünkü kanama ve ödeme sebep olabilmektedir.

Göz altı şişlik tedavisinde uygulanan göz altı ışık dolgusu nedir?

Göz altı ışık dolgusu göz altı şişlik tedavisinde uygulanan ameliyatsız bir yöntemdir. Hızlı ve pratik olması nedeniyle ameliyat olmak istemeyen birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Işık dolgusunun farkı hyalüranik asitten kaynaklanır. Ciltteki hyalüranik asit miktarındaki eksiklik kişinin daha yorgun ve yaşlı görünmesine sebep olur. Işık dolgusu ise cilde hyalüranik asit takviyesi yaparak sizi gençleştirir.

Göz altı ışık dolgusu göz altı şişlik tedavisi başta olmak üzere morarma ve halkalanma gibi diğer göz altı deformasyonları için de sık sık başvurulan bir yöntemdir. Işık dolgusu ile göz altı şişliklerinden kurtulabilir, daha genç ve canlı bir yüz görünümüne kavuşabilirsiniz.

Göz altı şişlik tedavisi için evde uygulayabileceğiniz yöntemler nelerdir?

Çok ileride düzeyde olmayan ve yapısal nedenlere bağlı olarak oluşmayan göz altı şişlik oluşumunu hafifletmek için evde uygulanan tedavi yöntemleri de bulunur. Bu yöntemler aşağıda sıralanmıştır:

  • Soğuk kompres uygulaması cildinizde oluşan ödemi hafifleten en etkili yöntemlerden biridir. Düzenli aralıklar ile 10-15 dakika süresince uygulanması yeterlidir.
  • Şişliğin olduğu bölgeye çay poşeti koymak da ödemi azaltarak göz altı şişlik sorununu bir nebze de olsa hafifletmektedir. Soğuk suyla ıslatılan bir adet çay poşeti şişliğin olduğu kısma konulup 15 dakika bekletilebilir.
  • Şişliğin olduğu kısma masaj uygulaması yapmak da ödemi azaltacaktır.

44.jpg

Göz altı şişlik tedavisi fiyatları ne kadar?

Göz altı şişlik tedavisi mutlaka tecrübeli bir doktor eşliğinde uygulanmalıdır. Bu noktada doktorun tecrübesi de fiyatları etkiler. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle 0212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak göz altı şişlik tedavisi fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.