Güçlü Kadınların Ürettiği Ürünler Defileyle Taçlandı

Güçlü Kadınların Ürettiği Ürünler Defileyle Taçlandı

*Esenyurtlu kadınlar hem tasarladıhem sergiledi

Esenyurtlu güçlü kadınların diktiğibirbirinden şık kıyafetler “Üreten Kadınlar” defilesiyle görücüye çıktı. Katılımınyoğun olduğu defilede kadınlar, kendi diktikleri kıyafetlerle podyumda boygösterdi. Defileye katılan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, kadınlarınkendi ayakları üzerinde durabilmeleri ve üretime katkı sunmaları için birçokçalışma yürüttüklerini söyledi.

Kadınlarınüretmesi ve güçlenmesi için her türlü çalışmayı titizlikle sürdüren EsenyurtBelediyesi, anlamlı bir defileye imza attı. Esenyurt Güçlü Kadınlar Kooperatifiile ortaklaşa gerçekleştirilen “Üreten Kadınlar” defilesinde, Kadın SosyalYaşam Merkezi’nde el sanatları eğitimi alan kadınların tasarladıkları kıyafetler,Esenyurt Kültür Merkezi’nde sergilendi. İlk turda kendi tasarımları ile podyumaçıkan kadınlara ikinci turda çocukları eşlik etti. Programa, Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt, CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergün, CHPEsenyurt Kadın Kolları Başkanı Emine Polat, Esenyurt Kent Konseyi BaşkanıMehmet Hanifi Kaya, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıdavatandaş katılım sağladı. Renk renk, model model ürünlerin sergilendiğidefilede Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Belgin Orkunoğlu Oflazoğlu dadikilen kıyafetlerden birini giyerek Esenyurtlu kadınlara destek verdi. Programsonunda Başkan Bozkurt kursiyerlere sertifikalarını takdim ederek, Esenyurtlukadınlara desteğinin her zaman devam edeceğini dile getirdi.

“Kadınlarımızın kendi ayaklarıüzerinde durabilmeleri için birçok çalışma yapıyoruz”

Esenyurtlukadınların kendi ayakları üzerinde durabilmeleri ve üretime katkı sunmalarınısağlamak amacıyla birçok çalışma yürüttüklerini söyleyen Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Yaşam içinde birçok zorlukla karşılaşıyoruz. Buzorlukları aşmak için de daha donanımlı hale gelmemiz lazım. Belediyenin dezorluklar içerisinde olan kadınlarımızın yanında olması gerekiyor. Budüşünceyle göreve başladığımız ilk günden itibaren kadınlarımızın üretime katkısunmasını sağlamak amacıyla birçok çalışma yapıyoruz. Bazı ailelerdekadınlarımızın başka bir alanda çalışması çok mümkün olmuyor ya da evindeüretmesi gerekiyor. Kadınlarımızın kimseye muhtaç olmadan kendi ayaklarıüzerinde durabilmeleri için bir kurs açtık. Esenyurt Güçlü Kadınlar Kooperatifiile ortaklaşa yaptığımız bir çalışma. Kadınlarımıza meslek kursları veriyoruz,onlar da evlerinde elbise, kıyafet dikiyor. Çok güzel bir defile yaptılar.Kendi ürettikleri kıyafetlerle burada bir defile düzenlediler. Hem kıyafetlerinkendisi çok güzeldi hem de sunarken bir manken gibi sundular. Çok mutlu olduk.Bu çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Kursiyer olarak başladığı kurstausta öğretici oldu

Evbütçesine katkı sunmak amacıyla başladığı kursta “Usta Öğreticilik” belgesialdığını ifade eden Kursiyer Naciye Açıkgöz, “Bu kursa 2 yıl önce ev bütçesinekatkı sunmak amacıyla başladım. Bütün kurslara katıldım, sertifikalarımı aldım.İlk yazıldığım zaman birçok insan ‘bu yaştan sonra ne yapacaksın sertifikayı’dedi. Ben hiç kimseyi dinlemedim ve kendimi ilerlettim. Hocalık belgemi dealdım. Bu kadar ilerleyeceğimi düşünmedim ama bütün nakışları öğrendim. ‘Yapamayacağım!’diye bir şey yoktur. Tüm kadınlar sırtındaki kamburu atsın ve gelsinler. Ben buyaştan sonra hoca oldum, görevime de başladım. Emeklerinden dolayı EsenyurtBelediye Başkanı’mıza, müdürümüze, hocalarımıza ve tüm arkadaşlarıma teşekkürederim” diye konuştu.

“Kendi emeğimi sergiledim”

Kendiemeğini sahnede sergilediğini belirten Kursiyer Tuğçe Kılınç ise şöyle konuştu:“Çok mutluyum, kendi diktiğim emeğimi sergiledim. İlk kursa başladığımda dikişdikmeyi bilmiyordum ama şu an kendi elbisemi dikebiliyorum. O yüzden emeğigeçen herkese binlerce kez teşekkür ederim.”

19dufwtcz3z54Iitalqvrv6o.jpg

lqmxnuoyeefqbwchpjof5md3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.