Gülşah Deniz Atalar: “Çocuklarımızın Depremde Yaşadıkları Korku Yetmedi Mi?”

Gülşah Deniz Atalar: “Çocuklarımızın Depremde Yaşadıkları Korku Yetmedi Mi?”

CHP Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Gölge Bakanı ve Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, İskenderun'da bir eğitim kurumunun yakınında bulunan ağır hasarlı binanın okul saatinde yapılan yıkımını eleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, “Gerekli güvenlik önlemleri alınmadan yıkımın yapılması ciddi bir güvenlik ihlalidir. Çocuklarımızın depremde yaşadıkları korku yetmedi mi?” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, açıklamasında, “Okul saatinde ve gerekli güvenlik önlemleri alınmadan yapılan bu yıkım, çocuklarımızın psikolojisini ciddi anlamda etkilemiştir. Özellikle deprem korkusu yaşayan çocuklarımızın böyle bir olayla karşılaşması kabul edilemez. Üstelik teneffüs saatinde olması akıl almaz bir ihmal olduğunu gösteriyor.” ifadelerine yer verdi.

Yetkililerden açıklama beklediklerini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, açıklamasını, "Çocukların psikolojisini, insanların sağlığını gözetmeden yapılan yıkımlar anlık bir olay değil, aynı zamanda uzun vadeli çevresel ve sağlık sorunlarına yol açabilecek nitelikte olaylardır. Yıkım kaynaklı toz ve zararlı maddelerin yayılması, atıklar ve özellikle asbest yayılımı deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımızın sağlığını doğrudan tehdit etmektedir. Bu sadece bir güvenlik ihlali değil, aynı zamanda çevre ve sağlık açısından da büyük bir sorumsuzluktur. Afet bölgelerinin hassas doğasını göz ardı eden bu tür şehirleşme ve kentsel dönüşüm çalışmaları, iktidarın ihmalkâr yaklaşımının bir sonucudur. Bu nedenle, Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığını derhal düzeltici önlemler almalı ve sorumluların gereken hesabı vermesi gerekmektedir.” sözleriyle tamamladı.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.