Güneydoğu Spor Yazarları Derneği Koşusu’nu üst üste ikinci kez Göktekinoğlu kazandı

Güneydoğu Spor Yazarları Derneği Koşusu’nu üst üste ikinci kez Göktekinoğlu kazandı

Yarışın ikincisi Şerifağa (Joker - Bermina / Haberbatur) olurken, Bilirkişi (Kaizbert - Şıpsevdi / Haberbatur) üçüncülükte, Hedefigör (Kaizbert - Leylak / Demirkazık) dördüncülükte, Kelemer (Onurkaan - Aksu / Hürbatur) de beşincilikte yer aldı. Koşudaki farklar ise 4 Boy - 2,5 Boy - 2 Boy - 1/2 Boy şeklinde oluştu.

Yarış sonrası düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına Mahsum Barcin’e kupasını Güneydoğu Spor Yazarları Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz Bay takdim etti.

Şeref Tribünü'ndeki törene Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik de katıldı.

 

Güneydoğu Spor Yazarları Derneği

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Güneydoğu Spor Yazarları Derneği, 2017 yılında kurulmuştur. 11 ilde temsilciliği ve spor basını mesleğinden 60 üyesi bulunmaktadır. Kuruluş amacı, bölgede bulunan spor basınına yönelik eğitim, mesleki kurslar, konferans ve seminerler düzenlemek, çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve sportif projelerle gençlere ve çocuklara spor yapabilme imkanı yaratmaktır. Kurulduğu günden bugüne dek sporcu sağlığı, bölgede sportif altyapının gelişmesi, kulüplerin finansman sorunlarına kalıcı gelir kaynaklarının yaratılması, antrenör eğitimleri ve tesisleşmeyle ilgili panel ve sempozyumlar düzenlemektedir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 1100 çocuğun katılımıyla hayata geçirdiği “Beşte devre Onda biter” adlı projenin finali Diyarbakır Stadyumu’nda Milli takım futbolcularının katıldığı bir şenlikle gerçekleşmiştir. Ayrıca Derneğin özverili çalışmalarıyla Diyarbakır’da 3.000 kişinin katılımıyla düzenlenen Türkiye Karate Şampiyonası organizasyonu ile bölgenin ekonomisine ve tanıtımına katkı sağlamıştır.

 

1msfhdrw2bipsopmnjtz7dx4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.