GÜRKAN : “MUHTARLARIMIZLA EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”

GÜRKAN : “MUHTARLARIMIZLA EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”

GÜRKAN : “MUHTARLARIMIZLA EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 19 Ekim Muhtarları Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, halkın oylarıyla seçilen muhtarların devletin mahallelerdeki temsilcileri olduğunu söyledi. Halkla en yakın diyaloğa giren kişiler olarak muhtarlara büyük görevler düştüğünü kaydeden Gürkan, bu açıdan Muhtarların Belediye ile doğrudan hizmet veren demokrasi temsilcileri olduğunu belirtti. Gürkan şunları söyledi:

“Muhtarlarımız, bir yandan bulunduğu mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil edip vatandaşlarımızın kamu kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken, bir yandan da seçilmiş birer yönetici olarak demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturmaktadır. Muhtarlarımız halkın oyları ile seçilen ve sonrasında devletin mahallelerdeki temsilcileridir. Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın en önemli yapı taşlarından biridir. Vatandaşlarımıza hizmet yolunda belediyemizin gören gözü, vatandaşa uzanan hizmet eli olan muhtarlarımız, aynı zamanda vatandaşa en yakın hizmeti veren, onların sorunlarını dile getirmelerine yardımcı olan, çözümler bulan ve yol gösteren bir makamı da temsil etmektedir.

Halkla en yakın diyaloğa giren seçilmiş kişiler olarak muhtarlarımıza büyük görevler düşmektedir. Bu açıdan muhtarlarımız Belediye ile doğrudan hizmet veren demokrasi temsilcileridir. Muhtarlarımız ile her zaman iş birliği ve dayanışma içinde olmayı sürdürecek, kentimizin geleceği için çok daha güzel hizmetlere imza atacağız. Dün olduğu gibi bundan sonrada Edirne’mizi geleceğe taşımak, vatandaşlarımıza daha güzel ve daha konforlu bir yaşam sunabilmek adına muhtarlarımızla el ele, gönül gönüle olmaya devam edeceğiz. Birlikte çalışacak, birlikte üretecek ve bu kadim kenti birlikte yöneteceğiz. Bu zamana kadar Belediye olarak muhtarlarımıza yaptığımız maddi ve manevi katkılar bundan sonra da devam edecektir.

Edirne’mizin 24 mahallesinde, köylerimizde, ilçelerimiz de bu kadim kent için hizmet eden bütün muhtarlarımıza gönülden teşekkür ediyor, aramızdan ayrılan muhtarlarımızı da rahmetle anıyorum.

Ülkemize ve kentimize hizmet için çalınmadık kapı, gidilmedik ocak, alınmadık gönül bırakmayan demokrasinin gerçek temsilcisi muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlu olsun.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.