Gürsel Tekin’den gazeteci Ece Sevim Öztürk’e ziyaret!

Gürsel Tekin’den gazeteci Ece Sevim Öztürk’e ziyaret!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yandaş medyanın başlattığı karalama kampanyası sonrası gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve 79 gündür cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Ece Sevim Öztürk‘ü ziyaret etti.

ÇAĞDAŞ SES – CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yandaş medyanın başlattığı karalama kampanyası sonrası gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve 79 gündür cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Ece Sevim Öztürk‘ü ziyaret etti.

Ziyaret sonrası Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde basın açıklamasında bulunan CHP’li Tekin, gazeteci Öztürk’ün moralinin yüksek olduğunu ve kendisini çok iyi bulduğunu söyledi.

“SADECE HABER YAPTIĞI İÇİN TUTSAK OLMASI KABUL EDİLEMEZ”

”Maalesef Türkiye’de birçok gazeteci sadece objektif habercilikten dolayı tutuklu, gözaltında. Ece bizim yıllardır tanıdığımız çocuğumuz, ideolojik yapısını kişiliğini biliyoruz. Sadece bir haberden kaynaklı tutsak olması kabul edilemez.’‘ diyen CHP’li Tekin, ”Her şeye rağmen önümüzdeki duruşmada özgürlüğüne kavuşacağına inanıyorum. Ece’yi çok iyi ve çok moralli buldum. Bu tür hallerde çok kitap okunur, Ece kendisini kitaba vurmuş. Hepinize çok selamları var.” ifadelerini kullandı.

Tek taleplerinin ”adaletin işlenmesi” ve ”adil yargılanma” olduğunu kaydeden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin şunları kaydetti:

“12 Eylül dönemini yaşayanlar iyi bilir.Kim kimi sevmiyorsa komünist diye suçlanırdı. Şimdiki moda bu. Ece’nin bırakın FETÖ’yü herhangi bir cemaatle, yasa dışı örgütle ilişkisinin olamayacağını herkes bilir. Bizim tek talebimiz, Ece’nin de CHP’nin de adalet işlesin, adil yargılanma yapılsın, başka hiçbir talebimiz yok”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.