“HA HAA: BİR PUKİ MÜZİKALİ” PERDELERİNİ AÇIYOR!

“HA HAA: BİR PUKİ MÜZİKALİ” PERDELERİNİ AÇIYOR!

Çocukların sevgilisi sevimli kukla Puki, bu kez bir aile müzikaliyle seyircisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Hem müzikleri hem de danslarıyla çocukların ve büyüklerin ilgiyle izleyeceği “Ha Haa: Bir Puki Müzikali”, 19 Mayıs’ta Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde perdelerini açacak.

Çocukların sevgilisi sevimli kukla Puki, bu kez bir aile müzikaliyle seyircisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Hem müzikleri hem de danslarıyla çocukların ve büyüklerin ilgiyle izleyeceği “Ha Haa: Bir Puki Müzikali”, 19 Mayıs’ta Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde perdelerini açacak.

Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun çalışmalarıyla ortaya çıkan sevimli kukla Puki, bu kez müzikal bir tiyatro oyunuyla sahne alarak seyircisini selamlayacak.

 “Ha Haa: Bir Puki Müzikali”, sanatseverlerin buluşma noktası Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde 19 Mayıs’ta saat 20.00’de açılışını yapacak.

Müzikal; dansları, kostümleri, dekoru, rejisi ve gerçek yaşam hikâyesinden oluşan senaryosu ile 7’den 70’e herkesi etkisi altına almayı hedefliyor.

Oyunu Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu eğitmenlerinden Muharrem Uğurlu yazıp yönetirken, müzikal direktörlüğünü A. Oben Özkal üstleniyor. Sevimli kukla Puki’ye ise sesiyle ve oynatıcılığı ile Simge Beşiz Özkal hayat veriyor. Müzikalin koreografi ve hareket düzeni Burcu Koçyiğit tarafından yapılırken, farklı disiplinlerden birçok uzmanı bir araya getiren proje ekibinde, uzman pedagog ve psikologlar da yer alıyor. Oyundaki şarkıların söz ve müzikleri ise yine Simge Beşiz Özkal ve A. Oben Özkal'a ait.

Gerçek bir yaşam hikayesinden ilham alınarak perdeye taşınan ve bir müzikal atmosferde geçen oyun, rengarenk enerjisi ile seyirciyi sanatın eşsiz güzellikleriyle buluştururken öğretici mesajlar da içeriyor.

Simge Beşiz Özkal, Şimal Güven, Semih Öner, Radife Rabia Kurt, Aleyna Horasanlı, Mia Elif Öcal, Berk Gündüz, Akın Acar ve Engin Tüyel’in oynadığı oyunun konusu kısaca şöyle: Sevimli kahraman Puki, Ekrem Dede’nin ona ve tüm çocuklara emanet ettiği arazide mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmektedir. Bu arazi herkes için değerli bir yaşam alanı haline gelmiştir... Ama her şey “Siyah Giyenler”in ortaya çıkmasıyla bambaşka bir hal alır. Aç gözlülükleri ile korku saçan Siyah Giyenler’in niyetleri anlaşılınca Puki ve arkadaşları için zorlu bir mücadele başlar.

Ailecek izlenebilecek ve açılış oyununa özel ücretsiz olacak ilk gösterinin davetiyeleri Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ gişesinden alınabilecek. Müzikal, ilk oyundan sonra düzenli olarak gösterilerine devam edecek.

 

Künye:

Yazan-Yöneten: Muharrem Uğurlu

Müzikal Direktör-Aranjör: A. Oben Özkal

Söz & Müzik: Simge Beşiz Özkal, A. Oben Özkal

Koreograf: Burcu Koçyiğit

Düzenleme-Aranje: Okan Rol, Selçuk Yazman

Dekor Tasarım: Cihan Aşar

Kostüm Tasarım: Gaye Kızılışık

Işık Tasarım: Emre Kahraman

Ses-Teknik: Hasan Doygun, Gökhan Şener, Alp Duyar, Anıl Kaya

Kukla Tasarım ve Yapım: Özge Toparlak

Yrd. Yönetmen: Gamze Aşık

Prodüksiyon Amiri: Ercan Yenigül

Proje Koordinasyon: Umut Kahraman

Topluluk Koordinasyon: Özlem Şanver

Afiş Tasarım: Perim Nak

Fotoğraf: Kadir İncesu

Teaser-Fragman: Okan Aysalar

Ulaşım: Selçuk Yeğin

Dekor Kurulum: Cem Uysal, Gökhan Aslan

Puki Proje Sorumluları: A. Ercan Tulunay, Muharrem Uğurlu

Prodüksiyon: Ataşehir Belediyesi

 

Oynayanlar: Simge Beşiz Özkal, Şimal Güven, Semih Öner, Radife Rabia Kurt, Aleyna Horasanlı, Mia Elif Öcal, Berk Gündüz, Akın Acar, Engin Tüyel.

 

 

djaipzoIrwcqt2smne0exol1.jpg

q9labIru2ka6xi0esuvmwxfd.jpg

60dkutzhljfcs9jftb2Iaeoq.jpg

kkgylw5y2htustbbcwi1jf9j.jpg

dycb7wlfsvyjtcn6keht5qsu.jpg

jccfhfw5evwznpaudxrl1k74.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.