Halk Dansları Esenyurt’a Renk Kattı

Halk Dansları Esenyurt’a Renk Kattı

Esenyurttarihinde ilk olan Uluslararası Halk Dansları ve Müzik Festivali birbirinden renkligörüntülerle devam ediyor. Festivalin ikinci gününde, ülkelerinin kültür elçiliğiniyapan dans gruplarının gerçekleştirdiği performanslarla müziğin ve dansınbirleştirici gücü tüm Esenyurt’u sardı.

EsenyurtBelediyesi’nin düzenlediği 1.Uluslarası Esenyurt Halk Dansları ve MüzikFestivali, tüm hızıyla devam ediyor. Esenkent Rıfat Ilgaz Açık HavaTiyatrosu’nda gerçekleşen festivalin ikinci gününde de festival heyecanına ortakolan herkes coşku dolu anlar yaşadı. Türk Halk Müziği dinletisiyle başlayanikinci gün programı, uluslararası halk dansları topluluklarının gösterileriyle devam etti. Sahneye çıkan Gürcistan, Makedonya, Karadağ,Meksika, Bulgaristan, İran ve Kuzey Osetya’dan gelen dans gruplarının coşkudolu gösterileri izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Farklıkültürlerdeki dansçılardan aynı anda “Umudun Şehri Esenyurt” sesininyükselmesiyle festival coşkusu birlik ve beraberlik duygusuyla taçlandı.İlginin yoğun olduğu festivale çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar,festivali çok beğendiklerini belirterek birçok ülke kültürünün Esenyurt’tabuluşmasından dolayı gurur duyduklarını söyledi.

AydilgeEsenyurtlularla Buluşacak

Esenyurt’a renk katan festivalin üçüncü gününde,yine dolu bir program var. Misafir grupların ilçenin çeşitli noktalarındaki toplukonut sitelerinde yapacağı gösteriler, festival heyecanını tüm ilçeyedağıtacak. Barışın,kardeşliğin ve dostluğun vurgulandığı festivalde bugün sanatçı Aydilgemüzikseverlerle buluşacak. Kültür vesanatın hissedildiği festivalde bugünkü program şöyle:

19.30Uluslararası Halk Dansları Topluluklarının Gösterileri

Sırbistan,Kuzey Osetya, Azerbaycan, Kazakistan, Ukrayna, Yunanistan, Bosna Hersek, Ürdün

22.00"Aydilge" Konseri

Yer:Esenkent Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu

xf7eza2vgj1n3hgdtubolkIs.jpg

p4bIutxcqelmqjjg0xy2udr1.jpg

vdIara7efvgin582sjzwtyu9.jpg

8xwzcknewvyodfeilz6jdqml.jpg

po65zaqxwqyuge0t7cd2x1gh.jpg

4acgvjcrbvdxerfm3osnbzhk.jpg

o76vkIdsetxijg0bpgmorwcf.jpg

prfnsottyhyjexqlkalkdmrf.jpg

cc3bsusmhdamy6nhavtxqfvp.jpg

rvojpz3pgz8hae7mktw6le2x.jpg

mraxt2wmcdc3Iyzkobhfpagr.jpg

dtvupuya80q5ln9lwik1cmjf.jpg

ivnxyd0zmesoohp6wnql1z5k.jpg

mavygpnnxwbb0fzs9ragdlwh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.