Halk Ozanı Vefatının 51. Yılında “Bahara Âşık Veysel Türküleri” Konseriyle Anılacak

Halk Ozanı Vefatının 51. Yılında “Bahara Âşık Veysel Türküleri” Konseriyle Anılacak

Halk Ozanı Vefatının 51. Yılında “Bahara Âşık Veysel Türküleri” Konseriyle Anılacak

Duru ve arı bir dille yazdığı şiirlerinde yansıttığı evrensel sevgi, hoşgörü, barış ve yaşama dair mesajlarıyla, kendi dünyasını yansıtan ve dile getirdiği mesajlarla bugünlere dahi ışık tutan, dünya çapında tanınan halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu, vefatının 51’inci yıl dönümünde Kartal Belediyesi ve SİDAD (Sivas Kültür ve Dayanışma Derneği)’ın düzenleyeceği konser organizasyonu ile anılacak.

Vefat edişinin 51. yılında gerçekleştirilecek “Bahara Âşık Veysel Türküleri” adlı konser kapsamında müzisyen ve bağlama sanatçısı Cengiz Özkan ile Kartal Türk Halk Müziği Topluluğu sahne alacak. Âşıklık geleneğinin en büyük temsilcilerinden ünlü halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu’nun 51. ölüm yıl dönümü dolayısı ile düzenlenecek anma programında, usta ozanın türküleri seslendirilecek.

Anma konseri, 21 Mart Perşembe (yarın) saat 20.30’da Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Başkan Gökhan Yüksel’den anma konserine davet

Bu dünyada iz bırakmış değerleri, Kartal’da düzenledikleri çeşitli programlarla andıklarını söyleyen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Aşık Veysel sadece ülkemizde değil, müziği, sesi ve Türk edebiyatının saz şiiri geleneğinin en büyük ustalarından biri olmasıyla dünyada saygı duyulan ve bilinen bir sanatçımız. Öyle ki Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu UNESCO, geçtiğimiz yılı Âşık Veysel Yılı ilan etmiş, bizler de her yıl olduğu gibi ozanımızı çeşitli etkinlik programları vesilesiyle anmıştık. Kartal Belediyesi olarak uzun yıllardır düzenlediğimiz anma etkinlikleri ile usta sanatçımızı Kartal’ımızda anıyor, kendisini genç kuşaklara tanıtmayı görev biliyoruz. Bu vesile ile bu sene de usta ozanımızın 51. ölüm yıl dönümü münasebetiyle SİDAD ile birlikte düzenleyeceğimiz ‘Bahara Âşık Veysel Türküleri’ anma etkinliğimize tüm komşularımızı davet ediyorum.” Dedi.

halk-ozani-vefatinin-51-yilinda-bahara-asik-veysel-turkuleri-konseriyle-anilacak.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.