Halkı Bilinçlendirerek Tehlikeyi Önlüyorlar

Halkı Bilinçlendirerek Tehlikeyi Önlüyorlar

Deprem dirençli bir kent oluşturmak için çalışmalarına başlayanEsenyurt Belediyesi, haneleri tek tek ziyaret ederek, hem vatandaşlara afetbilinci eğitimi veriyor hem de deprem esnasında tehlike yaratacak eşyaları sabitliyor.

Esenyurt Belediyesi, okulların ardından hanelerde de afet bilincieğitimleri vermeye başladı. İlçeyi deprem dirençli bir kent haline getirmek amacıylayürütülen çalışmalarda, tek tek evleri gezen ekipler, temel afet bilincieğitimlerinin yanı sıra deprem esnasında tehlike yaratacak eşyaları dasabitliyor. Evlerinde gerçekleştirilen çalışmalardan memnuniyetlerini dilegetiren vatandaşlar, Başkan Bozkurt’a teşekkür ederken, ekipler de depremeyönelik çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini söylüyor.

“TehlikeyiEn Aza İndirmeye Çalışıyoruz”

Olası bir depremde tehlikeyi en aza indirmek amacıyla çalışmalaryürüttüklerini söyleyen Esenyurt Belediyesi Afet İşleri Müdürü Gülşah Daş, “Okullarımızdadeprem tahliye tatbikatı ve afet bilinci eğitimi vermekteyiz. Bu eğitimlerin yanısıra ilçe genelindeki evlerde de eşya sabitleme çalışmaları yaparak olası birdepremde tehlikeyi en aza indirmeye çalışıyoruz. Ayrıca gittiğimiz evlerdekivatandaşlara da afet bilinci eğitimi vererek, onları da depreme karşıbilinçlendiriyoruz. Bu kapsamda eğitimlerimiz ve bilgilendirmelerimiz devamedecektir” dedi.

“Afet BilinciEğitimi Verdiler”

Belediyenin verdiği deprem bilinci eğitimlerinden memnun kaldığınıbelirten Necdet Özdemir şöyle konuştu: “Bugün belediye ekipleri evimizegeldiler, bize afet bilinci eğitimi verdiler. Daha sonra evimizde depremesnasında tehlike oluşturabilecek ev eşyalarını sabitleme çalışmaları yaptılar.Ekiplerin yaptıkları bilinçlendirme eğitimleri çok faydalı oldu. Deprem öncesive sonrasında ne yapmamız gerektiğini anlatan ekipler, eksik olduğumuzkonularda hatırlatmalar da yaptılar. Bu çalışmalarda büyük emeği olan EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkür ederim.”

cpwbzberulrxsvztklfx0amk.jpg

lodjxq93fzbpuixajmpbcl6w.jpg

8woadmgzpiwr1o62lhlx0fut.jpg

mngvf3zadxnyu5o9pibjrqss.jpg

gnhx386n5ce4fotbkyucmjI1.jpg

v8fehktds1y6zanw3tnrr5cw.jpg

un34oIqpnvxlfwrzrxtpjbye.jpg

vjoyajm6yub0ql5vgp2937sd.jpg

3fhm0bod2yxczzq57amovse6.jpg

3d8fv7wcyn4ojnhtfrac6u5t.jpg

j7c0mweirztb4ykcvangupof.jpg

tvm3wzhzfw1brselhpgb6vji.jpg

xt3z4a6zlyynoldc1ugsgdvh.jpg

knrfx8dazt0m1p5ng6uombee.jpg

zhdx90trgdkaacvInfbhwtqj.jpg

1lyxpehiqdk0bduhuf4l6qjy.jpg

wdarwtp6i2jmjuIhalk9etol.jpg

gxIdk4ubcvyha8kw7lroij0p.jpg

670uphdkfz5sewxdmvsojltr.jpg

7cqdxho8apzfob24ul3mketd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.