HANÇERLİ: "KARA KIŞ’ İFADESİ SADECE KIŞ AYI İLE İLGİLİ DEĞİL, HALKIN DURUMUNU İFADE EDİYOR”

HANÇERLİ: "KARA KIŞ’ İFADESİ SADECE KIŞ AYI İLE İLGİLİ DEĞİL, HALKIN DURUMUNU İFADE EDİYOR”

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Siyasi iktidar halkı zora soktu. ‘Kara kış’ ifadesi sadece kış ayı ile ilgili değil, halkın durumunu ifade ediyor

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Siyasi iktidar halkı zora soktu. ‘Kara kış’ ifadesi sadece kış ayı ile ilgili değil, halkın durumunu ifade ediyor. Haziranda da vatandaş, yoksullar, emekçiler zor durumda. Ülke bu insanların sorunlarını, dertlerini çözebilir durumda değil. Toplum topyekûn zora girmiş durumda” dedi. Hançerli, "Eşitlik ve adalet ifadesinin bir simgesiyim ben de. Engelli bir birey Türkiye’de bir belediye başkanı oldu" diye konuştu.

CHP'li belediye başkanlarının katılımıyla Kayseri'de 17-19 Aralık'ta düzenlenen ve 3 gün süren çalıştay sona erdi. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Kayseri’de yapılan “Engelsiz Yaşam Buluşması’nda” Kılıçdaroğlu’nun, engelli ve engelli aileleriyle buluştuğunu belirterek, “Gerçek sorunun muhataplarıyla buluştu ve onları dinledi” dedi.

CHP'li Belediye Başkanları Çalıştayı'nı ANKA Haber Ajansı’na değerlendiren Başkan Hançerli, şunları söyledi:

“Sayın genel başkanımız, uzun yıllardır yatağa aç girecek kimsenin olmaması gerektiğini söylüyordu. Siyasi iktidar halkı zora soktu. ‘Kara kış’ ifadesi sadece kış ayı ile ilgili değil, halkın durumunu ifade ediyor. Haziranda da vatandaş, yoksullar, emekçiler zor durumda. Ülke bu insanların sorunlarını, dertlerini çözebilir durumda değil. Toplum topyekûn zora girmiş durumda. Sayın Genel Başkan, belediye başkanlarına yıllardır verdiği talimatı tekrarlayıp söylediği şey bu. Bölgelerimizde, beldelerimizde vatandaşların sorunlarını, dertlerini çözmemiz gerektiği yönünde talimatlar aldık. Değerlendirme yaptık. Halka nasıl daha fazla faydalı oluruz diye, konuştuk, Belediyeler de adeta çalışılmasın iş yapamasın diye yoğun baskı altında. Ödenekler kesilmiş, kaynaklar sınırlandırılmış durumda. Nasıl çözüm önerileri üretiriz, diye değerlendirmeler yaptık. Çok verimli geçti.

Sadece belediye başkanlarımızla toplantılar ve ziyaretler gerçekleşmedi. Ayrıca Kayseri’de Sayın Genel Başkanı’mız iki büyük toplantı yaptı. Kanaat önderleri ve engelliler ve aileleriyle buluştu. Özel ve iyi bir organizasyondu. Gerçek, sorunun muhataplarıyla buluştu ve onları dinledi, çözüm önerilerini ifade etti. Kayseri’ye güçlü bir çıkarma yapıldı. Kayserilerin sorunlarının, diğer illerden yaşanılan sorunlardan farklı olmadığını tekrar görmüş olduk.

“ENGELLİ BİR BİREY TÜRKİYE’DE BİR BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EŞİTLİK VE ADALET İFADESİNİN BİR SİMGESİYİM BEN DE"

Dolayısıyla bu buluşma partimizin sorun yaşayan sıkıntı yaşayan her kesime çözüm üretmesinin bir yansıması. Sayın Genel Başkanı’mızın 10 yılık süreçteki sözleri, olanak bulunduğunda uygulamaya da geçiliyor. Eşitlik ve adalet ifadesinin bir simgesiyim ben de. Engelli bir birey Türkiye’de bir belediye başkanı oldu."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.