HANIM SULTANLAR SERGİMİZ NEW YORK’TA TÜRKEVİ’NDE

HANIM SULTANLAR SERGİMİZ NEW YORK’TA TÜRKEVİ’NDE

Hanım Sultanlar Sergimiz ilk kez yurtdışında New York’ta Türkevi’nde sanatseverler ile buluştu.

New York Başkonsolosluğu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz Hanım Sultanlar Sergimizin açılışı 15 Mayıs tarihinde New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, başkanımız Hilmi Türkmen ve birçok davetlinin katılımıyla Türkevi’nde gerçekleşti.

Hanım Sultanlar Müzemizde sergilenen ve Hanım Sultanların tarihsel karakterlerine uygun modellerle oluşturulan eserlerden oluşan sergimizin açılışında konuşan başkanımız, “Üsküdar olarak Hanım Sultanlara duyduğumuz ilginin, sevginin kaynağı da işte bu eserler. Bu projeyi bir teşekkür projesi olarak görebiliriz. Başka projelerimiz de oldu ve olacak. Yani bu Hanım sultanlar sergisi aslında bir bütünün parçası. Bu bebekleri sanat tarihçileri, moda tasarımcıları ve el sanatçıları birlikte tasarladık. Anadolu’nun kadim bir oyuncak bebek yöntemi olan kitre malzemesini kullandık. Daha sonra bu projeyi geliştirdik ve müzeye dönüştürdük. Bu müze ile birlikte Osmanlı saraylarında asırlar boyunca değişerek olgunlaşan giyim kültürünü, malzeme tercihini, gündelik hayat ayrıntılarını yani tarihin konularını sanatla birleştirerek bugüne taşımış olduk. Bu farklı müzecilik deneyimini ulusal kültürümüzün zenginliği olarak görüyoruz. Ülkemizde ve dünyanın farklı yerlerindeki tarih, kültür ve sanat dostları ile buluşturmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Başkonsolos Özgür, Türkevi’nde bu özel sergiye ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını ve serginin Amerika’dan sonra Avrupa’da Paris’te, Asya’da Japonya’da, ve Orta Doğu’da Doha’da açılacağını belirtti.

Serginin önemli sürprizlerinden biri de ünlü şef Ömür Akkor’du. Akkor, açılış öncesi Osmanlı ve Türk mutfağının en leziz örneklerinden atıştırmalıklar hazırladı ve davetlilerin beğenisine sundu. Osmanlı Hanım Sultanlar Sergisi New York’ta yaşayan Türkler ve diğer davetliler büyük ilgi gösterdi.

Sergimiz Türk Günü dahil, 22 Mayıs tarihine kadar New York’ta, varlığıyla gurur veren Türk Evi’nde ziyarete açık olacak.

o8xxuh1c94rmfvt0ja7ustgf.jpg

gxInb2xltlzfec5qya1po4gk.jpg

l6zbnjcbjmqsuhpfcsz2ntqk.jpg

mhakp0dwoew5vbqhIik3l2ff.jpg

aux16avncormbk4de0h7ewxp.jpg

ysctzjuxe3bwqunxh5nffpIr.jpg

kwgmy7dszear4cap6tprb12l.jpg

vakepfyjwfe0tucljtIz6z2d.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.