Haralar Koşusu'nda Deniz Efe zafere pist rekoru kırarak uzandı

Haralar Koşusu'nda Deniz Efe zafere pist rekoru kırarak uzandı

İstanbul İlkbahar-Yaz sezonunun 81. yarış gününde, 3 yaşlı safkan Arap taylarına mahsus olarak gerçekleştirilen yarış, 1400 metre mesafe üzerinden sentetik pistte koşuldu.

2022 yılı Haralar Koşusu'nu, Arif Çelik'in sahibi olduğu Deniz Efe (Altaha - Ahubere / Caş) jokeyi Ahmet Çelik idaresinde 1.31.22'lik rekor dereceyle starttan çıktığı gibi kazandı. Anadolu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi safkan kazanarak ayrıldığı, son startı olan G1 Hatay Koşusu'nun ardından bu önemli mücadeleden de galibiyet elde ederek üst üste ikinci G1 zaferini hanesine yazdırmayı başardı. Fırat Turan'ın antrene ettiği kır erkek tayın bu galibiyeti aynı zamanda kariyerinin altıncı birinciliği oldu.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

3 yaşlı safkan Arap taylarının sezon içerisindeki en önemli sınavlarından bir tanesi olan mücadelede jokeyi Halis Karataş ile boy gösteren Sarafim (Gelibolu - Özgür Bike / Rikardo) ikincilik elde ederken, Katıoğlu (Sarraf - Kıristina / Sağanak) Akın Sözen idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde yarışa katılan Berkenin Kızı (Kaizbert - İpekela / Haberbatur) dördüncü sırada yer alırken, Demirberke (Turbo - Badekızım / Demirkazık) Vedat Abiş ile mücadeleyi beşinci tamamladı. Koşuda farklar 2 Boy - Boyun - 5 Boy - 5 Boy şeklinde oluştu.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Ömer Faruk Çelik'e kupasını Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Can N. Güven verdi.

Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce kazanan safkanın antrenörü Fırat Turan'a plaketini takdim etti.

Kulübümüz Asli Üyesi İnci Özdemir ise kazanan safkanın jokeyi Ahmet Çelik'e plaketini verdi.

Törene Kulübümüz Asli Üyesi Sadrettin R. G. Atığ ve davetliler de katıldı.

 

pylbqvIntg6ja0k9fjziaeco.jpg

renbe5wqsb8hwzxvhfjyy6gt.jpg

sfrbcrjfl9qbexhgzp4mlduy.jpg

qkly8wfrpndl6d9wIxtr2cue.jpg

q3k5npfbmbgw8r6e7izvjory.jpg

ydgxdkjhts1juola87cqrnuz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.