Hard Disk Veri Kurtarma

Hard Disk Veri Kurtarma

Hard Disk Veri Kurtarma

Hard disk veri kurtarma hizmetinin gelişen teknoloji ile birlikte oldukça başarılı sonuçlar verdiği görülüyor. HDD adı ile bilinen sabit disk sürücüsü harici veya dahili olarak kullanılıyor. Sabit disklerin yoğun kullanımı bilgisayarlardır. Ancak sabit diskler mobil telefondan ve dijital makineleri de olmak üzere geniş kullanım alanına sahiptir. Ses dosyaları video dosyaları fotoğraflar görüntüler yazılım ve veri tabanları gibi büyük bilgilerin gerektiği zaman kullanılması adına HDD sabit diskler devreye girer. Tüm bu özel veriler sabit disklerde saklanır. Bilgisayar içerisinde sabitlenmiş hard diskler vardır. Bunun yanı sıra bilgisayarı dışarıdan da bağlanan hard diskler mevcuttur. Hard diskler veri güvenliği konusunda büyük önem taşıyor. Hard disklerin hata vermesi ya da kullanılamaz hale gelmesi durumunda veri kurtarma hard disk veri kurtarma hizmeti devreye girer. 

Hard Disk Veri Kurtarma Programı

Hard diskleri kurtarma programı sayesinde PDF dosyaları, WhatsApp yazışmaları, fotoğraf, ses dosyaları ve videolar şirket bilgileri film arşivleri gibi tüm dijital ortam verilerinin güvenli bir şekilde korunması mümkündür. Dijital ortamdaki kişisel veriler daima kaybolma riski taşır. Yeterli saklama ve yedekleme koşulları uygulanmadığı zaman hard disklerdeki bilgilerde veri kaybı yaşanır. Dahili ya da harici kullanılan hard disklerin kurtarma işlemleri HDD teknolojisine ait olan hard disklerde geçerlidir. 

Hard Disk Veri Kurtarma Nedir?

Birçok kişi dijital ortamda farklı nedenlerden dolayı veri kaybı yaşayabiliyor. Dosyaları bozulması verilerin yanlışlıkla silinmesi format atma veya siber saldırılar gibi birçok farklı nedene bağlı olarak meydana gelebilen sabit veya harici disk veri kaybı durumlarında yapılması gereken ilk iş bir veri kurtarma merkezinden hizmet almaktır. Kurtarılacak olan veriyi saklayan disk aygıtının bu merkeze ulaştırılması büyük önem taşıyor. Hatalı işlemler verilerin kalıcı olarak kaybedilmesine ve hard diskin tekrar kullanılamamasına yol açan nokta kullanıcılar genel olarak hard diskleri kurtarma işleminin ne kadar süreceği ile ilgili araştırmalar yapıyor ve bu sorunun cevabını merak ediyorlar. Fakat bu konuda net bir süre bilgisi verebilmek söz konusu değildir. 

Biçimlendirilmiş Hard Diskten Veri Kurtarma

Bu işlem silinen dosyalardaki verilerin korunması adına son derece önemli 4 nokta dijital dünyanın en büyük problemlerinden biri olarak karşımıza çıkan veri kaybı için bilinçli olarak verip kurtarma hizmeti gereklidir. Hard diskte silinen dosyaların kurtarılması bazı durumlarda %100 olmasa da büyük çoğunlukta başarı sahalar. Bilgisayarda ya da sürücülerdeki virüslerden dolayı veri kayıtları ile karşı karşıya kalınabilir. 

Hard Disk Veri Kurtarma İşlemi

Dijital bir ortamda kaybedilen veriler asla tamamen yok olmaz. Sabit sürücü HDD teknolojisi ile hard diskte yapılacak basit işlemler ile yeniden yazılabilir duruma gelebiliyor. Harici sürücü HDD taşınabilirliği ve geniş birliği ile birçok bilgisayar kullanıcısı tarafından tercih ediliyor. Konusunda uzman olan kişilerin yapacağı hard diski veri kurtarma işlemi sayesinde sürücüye hiçbir şekilde zarar gelmeden verilerinizin kurtarılması mümkündür. Pek çok bilgisayar kullanıcısının tanıdığı biçimlendirme işleminin yüksek seviye biçimlendirme olarak karşımıza çıkıyor. Hard diskte yer alan bozuk kısımlar taranmazsa hızlı biçimlendirme yapılır. Hızlı biçimlendirme sırasında sabit diskte yer alan veriler silinmez. Ancak dosya sistemi tekrar kurulur. Sistem ve ayarlar aynı kaldığı müddetçe daha önceden hard disk üzerinde yer alan veriler silinmez ya da üzerine yazılma işlemi yapılmaz. Bu sayede de veri ve dosyaların güvenle kurtarılması söz konusu olur. Veri kurtarma işlemi için alanında uzman kişilerden destek alınabilir. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.