Hasan Basri Karabucak Koşusu’nu Jawinger kazandı

Hasan Basri Karabucak Koşusu’nu Jawinger kazandı

Jawinger kazandı

Eski başkanlarımızdan Hasan Basri Karabucak’ı andığımız koşu, 3 Aralık Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda saat 16.30'da gerçekleşti.

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen koşu (G3), 1900 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

Günün en önemli mücadelesi olan Hasan Basri Karabucak Koşusu'nu jokeyi Ayhan Kurşun ile start alan, Tuğba Yücelenmiş'in sahibi, Saraçoğlu Hay.Tar.Gıd.İnş.Tur.Ltd.Şti'nin de yetiştiricisi olduğu Jawinger (Smart Robin - Trace / Mountain Cat) kazandı. İbrahim Bekiroğulları'nın antrene ettiği 4 yaşındaki doru iğdiş at bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 7'nci birinciliğini elde etmiş oldu.

2022 yılı Hasan Basri Karabucak Koşusu'nu izlemek için tıklayınız.

11 safkanın katıldığı yarışta Hışman Çizik idaresindeki King Berkay (Bosporus - Cybele / Royal Abjar) ikinci olurken, Black Metal (Dr Fong - Law Of Chance / Pennekamp) Vedat Abiş'le üçüncü, Silent Wave (Torok - Keyfe Değer / Strike The Gold) Müslüm Çelik ile dördüncü ve Anadolu Aslanı (Victory Gallop - Mila Bella / Intense Focus) ise Özcan Yıldırım'la beşinci oldu.

Koşunun galibi Jawinger için bitiriş derecesi 2.01.05 olurken farklar ise Baş - 7 Boy - 1/2 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından gerçekleştirilen törende, kazanan safkanın sahibi adına İbrahim Bekiroğulları'na kupasını ve çiçeğini merhum H. Basri Karabucak'ın kızı Pakize Balkaroğlu verdi.

Törende ayrıca Jokey Ayhan Kurşun'a çiçeğini H. Basri Karabucak'ın torunu, Kulübümüz Asli Üyesi Balkar Balkaroğlu verdi.

Törene Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı ile Karabucak Ailesi de katıldı.

Hasan Basri Karabucak

1925 yılında Adana’da doğan H. Basri Karabucak, İstanbul Boğaziçi Lisesi’nden mezun oldu. 1953 yılında ticaret hayatına atılarak memleketi Adana’da Özbucak Mensucat Fabrikası’nı kurdu. 1963 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Karabucak, 1969-1983 yılları arasında Adana Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevinde bulundu. 1973-1979 yılları arasında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Karabucak, 1980-1982 yılları arasında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 50’li yılların unutulmaz Arap atı Sezgin1 ve Arap atlarından Safder gibi birçok başarılı Arap ve İngiliz safkanın da sahibi olan Karabucak, 1987 yılında sahibi olduğu Mehter1 ile Gazi Koşusu’nu kazandı. 2005 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Hasan Basri Karabucak’ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

jabvyk0nfx2smgg7n5uwcyto.jpg

u7Ifq5exjlxtoynjthnbcs8r.jpg

3s5a0wgtnp9qouajvnrsyIxw.jpg

vj5btrpmxuasameo9Ikh0nfk.jpg

pnjzurxrqcflyhvjua2ttm8w.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.