HASAN NAİL CANAT ANILDI

HASAN NAİL CANAT ANILDI

Esenler Belediyesi’nin düzenlediği "Önderlerin İzinde" programı kapsamında, yazar ve şair Hasan Nail Canat, vefatının 13. yılı dolayısıyla mezarı başında anıldı.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği "Önderlerin İzinde" programıyla toplumda iz bırakmış gönül mimarları kabirleri başında dualarla anılmaya ve onlara vefa gösterilmeye devam ediliyor. Program kapsamında, geleneksel tiyatroya gönül veren ve "Sanat Hakk içindir" felsefesinden hareketle, dini, ahlaki ve sosyal eksikleri yazıp yönettiği ve oynadığı eserlere taşıyan Canat, vefatının 13. yılında, Eyüp Mezarlığı'nda bulunan kabri başında dualarla anıldı.

HASAN ABİ HİÇ ROL YAPMADI

Esenler Sanat Evi (ESEV) öğrencileriyle birlikte Hasan Nail Canat'ı mezarı başında anan sanatçı Abdülbaki Kömür, Canat'ın günlük yaşamda rol yapmayan bir tiyatrocu olduğuna dikkat çekerek, "Hasan abi hiç rol yapmadı. Hayatı nasılsa, sahneye çıktığında da öyle bir insandı. Tiyatrocular genellikle başka yerlerde de rol yapabilme kabiliyetine sahiptir. Hasan abi, insan duruşu anlamında hiç rol yapmadı. İkiyüzlü değildi. İnandıklarından asla taviz vermedi. Milyonlar kazanacağını bilse, eğer ilkelerine, prensiplerine ve değerlerine ters düşüyorsa o projelerde asla yer almadı. Teklifleri geri çevirdi. Uygun projelerde ise yer aldı. Böyle düzgün bir insandı. Öyle hatırlıyoruz. Zihnimizde de öyle kaldı. İyi ki de öyle olmuş" diye konuştu.


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.