Hasan Söyler, "Kağıthane'de birleştirici güç olamadık"

Hasan Söyler, "Kağıthane'de birleştirici güç olamadık"

Ben iki Adayı'nda ilçe başkanlığına uygun olduğunu düşünmüyorum diye açıklamalarda bulunan Kağıthaneli siyasetçi Hasan Söyler'den, İstanbul Ses Gazetesi'nden Kasım Aydın'a çarpıcı açıklamalar yaptı.

CHP İstanbul il başkanı Sayın Cemal Canpolat'ı başarılı bulmuyorum  diyerek sözlerine başlayan Hasan Söyler, " İstanbul'da örgüt içinde CHP içinde daha iyi yapabilecek kimse yokmuş gibi Cemal Canpolat  dayatması oldu ve biz birleştirici olarak düşündüğümüz kişi ilçe başkanlıklarında ayrışmalara sebep olduğunu gördük. İstanbul il başkanı  toparlayıcı olması gerekirken , örgüt üzerinde hiç bir toparlayıcı yönü olmadığı gibi kendi örgütünü dışlayan bir yapıya sahip görüntüsü verdi. Biz muhalefet  ve halkçı olan bir partiyiz, halkla birlikte iç içe olmamız gereken yerde  kendi il başkanımız sokaklarda  olmadı,sokakta olması  gerekirken makam arabasıyla korumalarla geziyor bu davranış bizim ne tüzüğümüze ne de ilkelerimize, halkçı duruşumuza ters  düşüyor" dedi.

Hasan Söyler, " Kağıthane'de birleştirici güç olamadık,  şu anda belki de insanların ekonomiksel sıkıntısından dolayı birçok sıkıntı yaşıyoruz. CHP olarak belediye  ve genel seçimde başarı elde etmek istiyorsak biz örgüt içinde toparlanmamız gerekir. Bugün baktığımızda Kağıthane de beş tane grup oluşmuş,  delegeyi  elinde  tutanlar "ilçe başkan adayı seçmek istiyorum" diyor. Böyle bir yapıda nasıl birleştiricilik çıkar,  bu yapıda  başarı söz konusu olmaz. Hep birlikte  siyaset yapacaksak bizim yapmamız gereken parti içindeki bütün üyelerimize sahip çıkmamız gerekir. Bir koltukta oturup ben buranın yöneticisiyim diyip insanları ötekileştirirsen, bu yapıda  hiç bir başarı olmaz" dedi.

 Mevcut iki adayın yarıştığını söyleyen Hasan Söyler, " Kağıthane ilçemizde şuan İbrahim Barut,  mevcut ilçe başkanı Mehmet Ali Yüksel'de aday, bunların birleştirici gücünü göremedik, ilçe örgütü ikiye bölünmüş durumda herkes birbirine düşmanca bakıyor birlik ve beraberlik olayını geçtim sevgi ve saygı bile kalmamış. Parti içinde dışlandık. Halk Tv'lere çıkıp HAYIR kampanyası yürütmemize rağmen bize örgüt içinde bizim hakkımızda söylenen laflar bizleri çok yaraladı. Kağıthane'de  7 bin üyemiz var,  400 kişinin seçimi ile ilçe başkanı seçilmez. Bir tüzük değişikliği ile tüm üyelerin seçmesi lazım mahallelerde iki liste çıkıyor birisi 101 oy alıyor diğeri 100 oy alıyor. Bu durum örgütü ikiye bölüyor,  kaybeden taraf daha ilçeye uğramıyor  küsüyor, kırılıyor " dedi.

Hasan Söyler, " Burada birleştirici olacak durum,  her bir üyemize ilçe başkanlığı tarafından  davet edilip veya  ziyaret edilmelidir, mahalle önderlerimiz var  bunlar değer taşıyan insanlarımız  bu insanların evine gitmekten, iş yerini ziyaret etmekten ne gibi bir zarar gelebilir ki? Ben davet edildiğim zaman onur duyuyorum davet ettiğim zamanda bana deniliyor ki, " Yanlış anlaşılır bizim oraya gelmemiz" Benim ilçe başkanım beni ziyarete gelmesinden daha iyi ne olabilir ki, örgütümüze nasıl sahip çıktığımı beyan ediyorum. Örgüt liderinden ziyaretten dolayı yanlış anlaşılıyorsa sizce burada birlik ve beraberlik olur mu ? Mahallelerden sorumlu genel başkan yardımcısının (Tekin Bingöl)    ben mahalle mahalle gezdiğini de görmedim. Örgüt toplantılarına gelip de sık sık konuşma yaptığını da hiç duymadım. Bu tutumlar öncelikle değişmesi gerekir" dedi

Hasan Söyler, "Mahallelerde delege yapısına  sahip olan arkadaşlarımız var. Yarın seçimi kazanan ilçe başkanı, Karşı taraftaki kırıp döktüğü delegelerle ve üyelerle blok olarak gördüğü mahallede çalışacak, sandık görevlisi bayrak,  broşür dağıtacak adam nasıl bulacak ?  Birleştirici bir ilçe başkanı olması lazım.  Ben iki adayı'nda  ilçe başkanlığına uygun olduğunu düşünmüyorum. Seçim zamanı iyi olan kazansın derler ama öyle değil ! onuruyla şerefiyle, ilçe başkanlığını yapacaksa ayrımcılık yapmadan o koltuğa oturacaksa o koltuğu hak etsin. Bizler Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkalım derken kendi örgütümüzü dağıtırsak, parçalarsak örgüt üyelerimizin canı gönülden çalışan kadınlarımızın, gençlik kollarında çalışan gençlerimizin emeklerine yazık eğer gerçekten onurlu, temiz, ayrım yapmayan bir ilçe başkanı, tüm örgütü ailesi gibi görecek bir ilçe başkanı gelecekse ben şimdiden onun ilçe başkanlığını tebrik ediyorum ve yanında olacağımıza söz veriyorum hiç bir makam beklemeden Cumhuriyet Halk Partisi için yapacağım ve vatanım, çocuklar için yapacağım. Son nefesime kadar Cumhuriyet Halk Partisine emek vereceğim ve onurlu bir savaş vereceğime şimdiden size söz veriyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.