Hasan Tahsin Koşusu'nu Canmete kazandı

Hasan Tahsin Koşusu'nu Canmete kazandı

İzmir Sonbahar-Kış sezonun 10. yarış gününde, 5+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen yarış 1600 metre mesafe üzerinden kum pistte koşuldu.

2023 yılı Hasan Tahsin Koşusu'nda, Bedri Akbulut'un sahibi ve antrenörü olduğu Canmete (Tamerinoğlu - Nenehatun / Bodrum) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde zafere uzandı. Anadolu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi 5 yaşındaki kır erkek safkan sergilediği performansla 11'i Açık koşu zaferi olmak üzere toplamda 13. galibiyetini kaydetmeyi başardı.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Birbirinden iddialı safkanların katılım gösterdiği koşuda jokeyi Nevzat Avci ile start alan Oğlum Serkan (Turbo - Aryele / Araslı) kendisine tabelanın ikinci basamağında yer bulurken, Toramankaya (Kayayürekli - Pamuk Prenses / Kafkaslı) Mehmet Kaya idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Mustafa Çiçek ile mücadeleye katılan Pıtır (Güntay - İncidil / İbocan) pistten dördüncülükle ayrılırken, Kardeşcan (Turbo - Bedel.2 / Tunca) Halis Karataş idaresinde beşinci oldu.

Koşunun galibi Canmete için bitiriş derecesi 1.50.36 olurken, farklar 1/2 Boy - 3 Boy - 5 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Bedri Akbulut'a ödülünü İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Gappi verdi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Ergun Onarır da günün anısına Bedri Akbulut'a hediye takdiminde bulundu.

Törene Kulübümüz Genel Sekreteri Ahmet Özbelge, Kulübümüz Asli Üyesi ve YKK Üyesi Dr. Ali Serdar Pedükcoşkun, Asli Üyemiz Aslan Savaşan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri Esat Erçetingöz, Mehmet Güçlü Güler ve Yılmaz Coşkun da katıldı.
 

Hasan Tahsin

Asıl adı Osman Nevres olan Hasan Tahsin, 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir'e çıkartma yapan Yunan askerlerine, Kordonboyu'ndan ilk kurşunu sıkarak Türk direnişini başlatan ulusal sembol kişi, gazeteci yazardır. 1888 yılında Selanik'te doğan Hasan Tahsin İttihat ve Terakki Cemiyeti tarafından verilen bursla Paris Sorbonne Üniversitesi'nde siyasal bilimler eğitimi aldı. Karıştığı bir suikast nedeniyle Bükreş'te 10 yıl hapse mahkŞ»m edildi. 1916 yılında hapisten çıkarak İstanbul'a geldi. Rahatsızlığı sebebiyle tedavi olmak için İsviçre'ye gitti. Tanınmamak için adını Hasan Tahsin olarak değiştirdi. 1918 yılında İzmir'e yerleşerek "Hatıra" isimli bir şirket kuran Hasan Tahsin, "Hukuk-u Beşer" isimli gazeteyi yayımlamaya başladı. Bu dönemde edebiyat çevrelerinde kadın haklarını savunan yazıları ile tanındı. Yunan askerlerinin işgaline karşı, Kordonboyu'nda ilk kurşunu sıkarak Türk direnişini başlatan Hasan Tahsin, Yunan alayı tarafından açılan karşı ateş ile 31 yaşında hayatını kaybetti. Milli mücadele kahramanımız gazeteci ve yazar Hasan Tahsin'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

kh4m8uxcostgpw1xyqmef3wv.jpg

ga1c7exaljIoopupy3q65kct.jpg

ebckdkx9tczjsyqli0pIbpug.jpg

h7mz1df2lotpgwuvwlrsro35.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.