Hasbahçede Ramazan Başkadır

Hasbahçede Ramazan Başkadır

Her yıl gerçekleştirdiği Ramazan etkinlikleri ile Kağıthanelilere bambaşka bir Ramazan ayı yaşatan Kağıthane Belediyesi’nin bu yılki programları da tasavvuf musiki dinletisi ile birlikte Hasbahçe’de başladı.

On bir ayın sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayını çeşitli etkinliklerle geçiren ve ‘’Hasbahçe’de Ramazan Bir Başkadır’’ mottosu ile yola çıkan Kağıthane Belediyesi ilk gün etkinlikleri ile Ramazan’a merhaba dedi. İftar saatiyle birlikte başlayan programlarda ilçedeki sivil toplum kuruluşları ile bir iftar yemeği yendi.

İftar programında çocuklar da unutulmadı. Çocuklar için çeşitli yarışmalar, çocuk şarkıları, orta oyunu gösterileri yer aldı.

Geleneksel Ramazan kültürünü yaşatmak için her sene büyük çaba sarf eden Kağıthane Belediyesi, Hacivat ve Karagöz gösterisi ile de Ramazan geleneklerine ne kadar sahip çıktığını bir kez daha gösterdi. 

Kâğıthaneli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gecede konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; ‘’Öncelikle mübarek Ramazan ayının hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Her gece burada çeşitli etkinliklerle Ramazan ayı boyunca birlikte olacağız. Burada hem güzel sohbetler dinleyecek, hem güzel konserler izleyecek, hem de geçmişten gelen geleneklerimizi çocuklarımıza aktarma fırsatı bulacağız.’’ dedi.

İftar programına Başkan Kılıç eşi Fatma Kılıç ile birlikte katılırken; davetliler arasında Kaymakam Hasan Göç,  Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan, AK Parti İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, Saadet partisi ilçe başkanı Halid Özgür Atak, CHP İlçe başkan yardımcısı Ali Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Esnaf odası başkanı Ömer Osmanoğlu, Şöförler odası başkanı Kemal Sarı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar vardı.

Ramazanın 2.gününden itibaren ise Kâğıthane’de mahalle iftarları başlayacak. Pazar günleri hariç her gün farklı bir mahallede gerçekleştirilecek olan iftarların yanı sıra gece saatlerinde de Hasbahçe’de bir çok söyleşi seminer ve konser vatandaşlarla buluşacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.