Haşere ile mücadele devam ediyor

Haşere ile mücadele devam ediyor

Eyüp Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama ekipleri ilçe genelinde başlatmış olduğu haşere ile mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Eyüp Belediyesi İlaçlama ekipleri, sıcak havalarda çoğalan sivrisinek, karasinek, kene, hamamböceği, kemirgenler gibi vektörlere karşı mücadele ediyor. İlaçlamalar sırasında Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edilen, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ilaçlar kullanılıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte haşerelerle mücadelede sürekliliği sağlamak ve vatandaş sağlığını korumak amacıyla 3 ekip halinde ilaçlama yapıyorlar.

İlçede bulunan 28 mahallede yeşil ve sulak alanlar, sokaklar ile metruk yapılarda aralıksız sürdürülen ilaçlama çalışmaları kapsamında apartman bahçelerinde bulunan kanalizasyon bağlantıları, kullanılmayan su depoları ile bodrum katlarında da ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama ekipleri ayrıca bahçe ve çöp konteynerlerinde de ilaçlama çalışması yapıyor. 


Kaynak: istanbulajansi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.