HASTANEMİZ YOKTU, KANAMALI YARALILARIN HEPSİ ÖLDÜ

HASTANEMİZ YOKTU, KANAMALI YARALILARIN HEPSİ ÖLDÜ

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin deprem riski nedeniyle taşınmasına karşı eylemler sürüyor.

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin deprem riski nedeniyle taşınmasına karşı eylemler sürüyor. Hastane binasının yenilenerek mevcut yerinde hizmet vermeye devam etmesini talep eden vatandaşlar, bir kez daha eylem yaparak, “Sesimizi duyan var mı” diye sordu. Yaklaşan İstanbul depremine işaret edilen ortak basın açıklamasında, Kahramanmaraş Pazarcık’tan bir depremzedenin "Yaralıları çıkardık. Üç gün yanımızda beklettik. Götürecek bir hastanemiz yoktu. Kanamalı yaralıların hepsi öldü" sözleri anımsatılarak, "İşte biz, böyle bir konuşma yapmamak için buradayız. ‘Hastanemiz yoktu, kanamalı yaralıların hepsi öldü’ dememek için buradayız” denildi.

Şişli Etfal Dayanışması, bugün Şişli Meydanı’nda bir kez daha eylem yaptı. Eyleme, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de açıklamaya telefon bağlantısıyla katılarak destek verdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.