HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DOÇ. DR. LÜTFÜ SAVAŞ, ANTAKYA SANAYİ SİTESİ ESNAFINI ZİYARET ETTİ

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DOÇ. DR. LÜTFÜ SAVAŞ, ANTAKYA SANAYİ SİTESİ ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek deprem sonrası toparlanma süreçleri hakkında bilgi aldı.

Araç bakım, hırdavat, boya, mobilya gibi sektörler üzerine 5 bin iş yeri ve 12 bin işletmenin yer aldığı Antakya Sanayi Sitesi’nde deprem sonrası hemen hemen her iş kolundan bir esnafın yanına uğrayan Başkan Savaş’a site esnafı, 6 Şubat’tan beri toparlanma aşamaları sırasındaki yaşadıklarını aktardı.

“Başkanımız bize yol gösterse yeter, çalışıp tekrar ayağa kalkarız”

Deprem sonrası yıkılmayan ama hasar gören binalardan kurtarılan eşya ve teknik malzemelerle üretebilmek, çevreden gelen insanlara faydalı olabilmek adına bir şeyler yapmaya gayret gösterdiklerini söyleyen site esnafı “Olan oldu, biten bitti, şükür sağlığımız, sıhhatimiz yerinde. Çok büyük acılarımız var. Çok sevdiğimiz insanlarımızı, dostlarımızın, ailemizin diğer fertleri, iş arkadaşlarımızı kaybettik. Malzemelerinden bazılarını kurtarabilenler, bunları da zararına sattı. Memleketimizi bırakmayacağız. Başkanımız bize yol gösterse yeter, çalışıp tekrar ayağa kalkarız” sözleriyle durumu özetledi.

“Ortak akılla, bilimle, herkesin rızasını alarak Sanayi sitesini taşıyacağız”

Sanayi sitesi ziyareti sırasında esnafın sorunlarıyla tek tek ilgilenen ve çözüm yolları üreten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise “ Alın teriyle, emeğiyle çalışan çok kıymetli esnaf kardeşlerimizi dinledik. Hatay sanayisinin gelişmesi ve gerekli ihtiyaçlarının karşılanması için fikir alışverişinde bulunduk. Esnafımız her zaman bütün imkanlarımızla yanlarında olduğumuzu biliyor ve görüyor. Bu şehir 7 kere yıkılmış ve ayağa kalkmış. Şimdi sıra sekizincisinde. Çok yakında Sanayi Sitesi Esnafımızla oturup konuşacağız. Ortak akılla, bilimle, herkesin rızasını alarak en uygun şekilde en uygun yere sanayi sitesini taşıyacağız” açıklamasını yaptı.

“artık gelecek nesilleri hayatta tutmak için çalışacağız”

Bundan sonra bilim ne derse o yapılacak diyen Başkan Savaş sözlerini şöyle sürdürdü: Ticari kafayla bu iş olmaz. Şekil tip artık önemli değil, artık gelecek nesilleri hayatta tutmak için çalışacağız. Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Meslek odaları, Üniversite hocalarımız ile birlikte ortak akılla projeler üretiyoruz. Projelerin finansmanı üzerinde duruyoruz.

xe70m4h56aeqqfjIyzrsgfwi.jpg

5trwo348mpkynxfuwdk6vzux.jpg

Iqfcyz2qga8i7ks4p6vgldf0.jpg

ma0jjk9ouwpfcgeznalzwn71.jpg

y1l5x80okdsvajzenh9a3msx.jpg

82xgor0qljm4qgwa7kn9rffn.jpg

tcpl4yzwnufxk7uvmokmiepf.jpg

orjz6pbaowpg3qk5gdrjvuih.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.