HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE CİNER GRUBU TARAFINDAN YAPTIRILAN 60 PREFABRİK KONUT EV DEPREMZEDELERE TESLİM EDİLDİ

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE CİNER GRUBU TARAFINDAN YAPTIRILAN 60 PREFABRİK KONUT EV DEPREMZEDELERE TESLİM EDİLDİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve CİNER Grubu tarafından yapımına mart ayında başlanan, tamamı döşeli 82 m2’lik büyüklüğe sahip 60 prefabrik evin inşaatı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

Ev sahipleri, AFAD koordinasyonunda depremlerden zarar gören başta öksüz, yetim ve engelli yurttaşlar olmak üzere mağduriyet yaşayanlar arasından belirlenirken, tören Habertürk televizyonundan da canlı yayınlandı.

“CİNER GRUBUYLA BİRLİKTE MÜTHİŞ BİR İŞ BAŞARDIĞIMIZA İNANIYORUM”

Ciner Grubu yönetim kurulu başkanı ve üyeleri, Ciner Grubu CEO'su Gürsel Usta, Hatay Koordinatör Vali yardımcısı ve Defne Kaymakamı Buğra Karadağ, AFAD Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt’un da katıldığı törende Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, depremde ilk günlerin çok zor geçtiğini, çok acılar yaşadıklarını belirterek başladığı konuşmasında şu sözlerle sürdürdü:

“ Ama daha sonra ayağa kalkarak yaşadığımız acıları hafifletmek için çalıştık. Bugün 100 aileye destek vermek için bir araya geldik. Dertler paylaşarak çözülür, buraya emek veren herkese özellikle başta Ciner grubuna çok teşekkür ediyorum, müthiş bir iş başardığımıza inanıyorum. Kimsenin şüphesi olmasın en ihtiyaç sahibi olan aileler buraya yerleştirildi. Çok kayıp olan, en çok ev ve işyerinin yıkıldığı ya da kullanılamaz hale geldiği Hatay’da insanlarımızı önce soğuktan korumak için sıcak aylara kadar çıkartmak istedik. Bunu yaparken bir yandan da sonrasını düşündük ve uzun bir süre içinde rahatlıkla yaşanabilecek evlerin inşası için çalıştık. Bütün bu kötü günlerden dersler çıkartıyoruz. 13 medeniyet 27 kültürün yaşadığı bu şehirde yaşadığım 2 şey beni çok mutlu etti ve geleceğe bir kez daha umutlu bakmamı sağladı. Birincisi 3. Günden itibaren insanlığın ölmediğini, tüm dünyadan ve Türkiye’nin her yerinden gelen yardım çabalarında gördüm. Diğeri ise Hatay’a gelen gençler bize din dil ırk ayrımı gözetmeksizin insanlar için yapılması gerekenleri öğretti. Hiç durmadan dinlenmeden uyumadan çalıştılar. Yüzlercesi hala burada çadırlarda hiçbir beklentisi olmadan yaşıyor. Hepsi ayrı düşüncelerde olabilirler ama ilk günden beri hepsi aynı istikamete koştu.”

 “HATAYLILAR HİÇ MERAK ETMESİN, KARAMSAR OLMASIN”

Önemli olan şeyin zor günlerde elele tutuşmak, yardımlaşmak ve dayanışma içinde olmak diyen Başkan Savaş sözlerini “ Umarım böyle bir felaket bir daha yaşamaz. Hataylılar hiç merak etmesin 10. Günden itibaren çok çalışıyoruz, kimse karamsar olmasın” diyerek tamamladı.

Konuşmaların ardından Ciner holding yönetim Kurulu başkanı Kenan Tekdağ da Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve Başkan Savaş’a teşekkür etti. Tekdag’ın‘ hak sahibi 2 depremzedeye yeni evlerinin anahtarlarını hediye ettiği sırada duygu dolu anlar yaşanırken inşaatı devam eden 40 prefabrik evin ise Mayıs ayı sonunda teslim edilmesi planlanıyor.

tu7qhui6aIbmhfpwjrlcfz15.jpg

8dqk9wtmbIic7dxancxepuvs.jpg

qcnwuv8kyd9vm5azazdktwhh.jpg

oIerg1uvkdhgctfnkuaibczy.jpg

hp8k0uevvzlnndwj9e71cywc.jpg

u5j9tngajxbflphs6kwaqmkx.jpg

tgox64v50lbacf2hnkj9lqsm.jpg

onznmtdvoj3mgh47s9Ij0bkd.jpg

jvrdqon27ktxslmy9cagltnw.jpg

apfbzqvtsithqnI4pervg3lh.jpg

r7lugp4gdjmmhhvnvxas8jbi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.