Hatay Koşusu’nda zaferin adı Deniz Efe

Hatay Koşusu’nda zaferin adı Deniz Efe

Ankara’da sezonun en önemli mücadelelerinden biri olan Hatay Koşusu, 3 yaşlı safkan Arap taylarının katılımıyla 1600 metre çim pistte koşuldu. Anadolu Tarım İşletmeleri tarafından yetiştirilen ve Arif Çelik’in sahibi olduğu Deniz Efe (Altaha - Ahubere / Caş) jokeyi Ahmet Çelik idaresinde 1.44.75’lik dereceyle zafere uzandı. Fırat Turan antrenesindeki kır erkek tay, daha önce G2 TİGEM Koşusu’nu kazanma başarısı göstermiş, G2 Akbatur Koşusu’ndan ise ikincilikle ayrılmıştı.

2022 yılı Hatay Koşusu’nu (Açık-G1/DHÖW) izlemek için tıklayınız.

Tabelanın ikinci basamağında Mahsun Turan idaresindeki Yamaç Torunu (Efem - Tumbulsabuha / Sağanak) yer alırken, Halis Karataş ile Sarafim (Gelibolu - Özgür Bike / Rikardo) üçüncü, Vedat Abiş ile Büyük Yıldız (Uçanoğlu - Dilşeker / Özgünhan) dördüncü, Akın Sözen ile Nasuh (Baba Mevlüt - Nazlıçakar / Saruhanağa) da beşinci oldu. Farklar ise 6 Boy - 1/2 Boy - 3 Boy - 1,5 Boy şeklinde kayıtlara geçti.

Yarışın ardından Şeref Tribününde düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Ömer Faruk Çelik’e kupasını Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi M. Kerem Alkan takdim etti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İbrahim Halil Yıldız da safkanın antrenörü Fırat Turan’a plaket verdi.

Kazanan tayın jokeyi Ahmet Çelik ise plaketini 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Tümgeneral Ahmet Kurumahmut’tan aldı.

Törene Ankara Hipodrom Müdürü Özgür Kaya ve davetliler de katıldı.

 

47q1pmztnzdfiaI3vst6kqwj.jpg

y6m0Icmsfku3e7hdjedalpbz.jpg

sfrdleg6bwek37gnyfhIkcsa.jpg

l9ajwj2fpmy5sxlevibxruhn.jpg

jxuls3mf1snctdrnpbk0gazj.jpg

iy5akwvq2jcwxysqtjncn1dm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.