“HATAY VE DEPREM” SEMPOZYUMU 22 NİSAN’DA GERÇEKLEŞECEK

“HATAY VE DEPREM” SEMPOZYUMU 22 NİSAN’DA GERÇEKLEŞECEK

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi depremin en çok yıkıma neden olduğu Hatay’ın yaralarını sarmak amacıyla çalışmalarına koordineli bir şekilde devam ediyor.

 

HBB, bir yandan girilmesi uygun olan mahallelerde altyapı çalışmalarını sürdürürken bir yandan da konusunda uzman kişileri bir araya getirerek, deprem sonrası süreç yönetiminin iyileştirilebilmesi için teorik ve pratik önerilerin tartışılması, pekiştirilmesi ve derlenmesi sürecini yönetiyor.

 

Depremin yaralarını sarmak ve hızla toparlanmak için kısa, orta ve uzun dönemde çözümler üretmeye devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi; meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerden oluşan Deprem Konseyi ile birlikte organize ettiği "Hatay ve Deprem" konulu Sempozyum 22 Nisan'da gerçekleştirilecek.

 

Bayramın ikinci günü Hatay Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde saat 11:00’de başlayacak ekinliğe TMMOB Mimarlar Odası Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelik, Konservator Celaleddin Küçük, MKÜ Arkeoloji Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice Pamir ve HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Emine Atmaca konuşmacı olarak katılacak.

“Doğunun Kraliçesi Uyan” adlı filmin gösterimiyle sona erecek sempozyumdan sonra ise Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı saat 14.00'de EXPO İller Bahçesinde Bayram Dayanışma Sofrası kuracak. Bütün Hataylıların ve Hatay’a dışarıdan gelenlerin davetli olduğu yemekte misafirlere Hatay’ın geleneksel Bayram yemekleri olan Firik pilavı, aşur ve halka tatlısı ikram edilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.