Hatice Elagöz, “. Söz veriyoruz. her şey çok güzel olacak”

Hatice Elagöz, “. Söz veriyoruz. her şey çok güzel olacak”

CHP Kâğıthane İlçe Kadın Kolları Başkanlığı için Hatice Elagöz aday olduğunu açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisinin genelde ve yerelde iktidar olmasını hedeflediğini ifade eden Hatice Elagöz, “Gece gündüz demeden canla başla çalışmak üzere yola çıkıyoruz.  Cumhuriyet Halk Partisinin 6 oku ve sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri doğrultusunda ve bu ilkelerin bize katacağı güçle tüm üyelerimizle beraber çalışmak için yetki istiyoruz.  Yaşanabilir bir Kâğıthane için özgürlük, barış ve demokrasi mücadelemize omuz veren herkesle birlikte olacağız, birlikte çalışacağız söz veriyoruz her şey çok güzel olacak” şeklinde konuştu.

Hatice Alegöz yaptığı konuşmada

 

Mensubu ve bir parçası olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi, kişisel ikbali için siyaset yapmayanların, kalbi Atatürk için atanların, yüreği Türkiye Cumhuriyeti için atanların, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran partidir.

Bu ulvi duygularla Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferi olduğumuz için hem kendimi hem de sizleri kutluyorum. İyi ki varsınız değerli kadınlarımız, partimizin kadın kollarına hizmet noktasında katkı sunabilmek için CHP Kâğıthane kadın kolları başkanlığına aday olduğumu sizlerin huzurunda tüm kamuoyuna açıklıyorum.

Şunu bilmenizi isterim ki şu aşamada hazırladığımız projelerimizi partimize sunacağız ve partili siz değerli kadınlarımızın katkısı ve izniyle de çalışmalarımıza hız vereceğiz.

Türkiye’nin gerçeklerine bakarsak, Türkiye’de kadınların % 38 i şiddete maruz kalıyor 2018 de öldürülen kadın sayısı 440. “Emine Bulut'un “ölmek istemiyorum” sözüne 10 yaşındaki kızının “Anne Lütfen Ölme” feryadını kimse unutmasın. Şule Çet'ı, Ceren Özdemir'i, Nadire Kadirova'yı  kimse unutmasın. Şili'de başlayan ve kadınların direnişini simgeleyen danslı protesto “LasTesis”i yasaklatanları da kimse unutmasın”. Tarikatlarda tecavüze uğrayan ve bu yavrularımız için bir kereden bir şey olmaz diyenleri kimse unutmasın.

Türkiye’de kadınların siyasal haklarını kazanmaları ise Cumhuriyet dönemiyle birlikte gerçekleşmiştir. Kadınlar siyasal haklarına 1930’da Belediye seçimlerine, 1932’de Muhtarlık seçimlerine ve 1934’te Genel seçimlere katılma haklarının tanınmasıyla kavuşmuşlardır.

Siyasetin cinsiyeti yok ama cinsiyetlendirilmiş bir yapısı var. Biz kadınlar sorumluluklarımızın farkındayız. Dünyayı kötülüklerden kadınların kurtaracağını biliyoruz, bu anlamda siyaseti erkek yapar, kadınlar da kadın kolları aracılığıyla erkeklere yardımcı olur zihniyetinden kurtulamayız . Bizim için önemli olan kadınların siyasette ve karar alma mekanizmalarında eşit temsilini sağlamak. Bu bağlamda eşitlik sağlanıncaya kadar mücadelemiz sürecek.

El ele, kol kola, omuz omuza düşündüğümüzü söylemekten, düşünmekten korkmadan, ötekileştirilmeden ve ötekileştirmeden çalışmalıyız.

Biz CUMHURİYET HALK PARTİSİ gibi köklü bir partinin adayı olarak yola çıkıyoruz. Partinin; İlkelerini, tüzüğünü, programını ve yönetmeliğini iç selleştirmeye bu anlayışla yola çıkacağımıza tüm kadın, erkek ve gençlerimize bunları anlatacağımıza söz veriyoruz.

Ben sizlere güveniyorum, sizlerde bana güvenin hep birlikte CHP Kadın kollarında sen ben anlayışıyla değil biz anlayışıyla yöneteceğiz. Ben gençlerin en tecrübelisi, tecrübelilerin en genciyim bilinciyle  sözlerime son verirken katılım sağlayan ve katılım sağlayamayıp gönlü burada olan arkadaşlarıma, dostlarıma, partililerimize tek tek teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.  Yaşasın kadınların gücü, Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, Yaşasın mücadelemiz.  Sağ olun, var olun, daim olun.”

01-001.JPG04-2.JPG04-002.JPG05-002.JPG

ses-0654-800x530.JPGses-0676-800x530.JPGses-0674-800x530.JPGses-0682-800x530.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.