HATT-I MÜSTAKİM HÜSN-İ HAT SERGİSİ ÜSKÜDAR’DA AÇILDI

HATT-I MÜSTAKİM HÜSN-İ HAT SERGİSİ ÜSKÜDAR’DA AÇILDI

Açılışa İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, başkanımız Hilmi Türkmen ve hat sanatının yaşayan en büyük temsilcisi Hattat Hasan Çelebi katılım sağladı.

Usta sanatçının, Ahmet Kutluhan’ın öğrencileriyle birlikte çıktığı yolculuğun ilk durağı olan sergi, ayetlerin yol gösterici olduğu özgün çalışmaları içeriyor.

Açılışta konuşma yapan başkanımız Hilmi Türkmen, “Hat sanatı bizim kadim sanatlarımızdan birisidir. Bizi biz yapan değerlerimizin önde gelenlerinden birisidir. Biz bu topraklarda bin yıldır varız. Biz sadece asker gücümüzle, tankla, tüfekle değil, kültürümüzle, sanatımızla, sanatçımızla buradayız. İşte asıl kalıcı olmak bu zenginliği, bu güzelliği kuşaktan kuşağa başarılı şekilde aktarmakla mümkündür. Bugün bunun en güzel örneklerinden birini yaşıyoruz. Hasan Çelebi hocamızın talebesi ve onun talebesinin talebeleri… Bugün icazetini alan sanatçılarımızla birlikte bu anlamlı zincir hiç kopmadan devam edecektir diye düşünüyoruz. Altını çizmek isterim ki Üsküdar tarihi derinliği, kültürel zenginliği olan bir merkez. Üsküdar’ın kodlarında bu zenginlik var. Hat sanatı Üsküdar’a çok yakışıyor.“ şeklinde konuştu.

Sergi, 1 Ekim tarihine kadar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde sanatseverleri ağırlayacak.

1b5eqtfgcp97plzvaylh2fqu.jpg

ngaIod8bm4w6cermudqqgyhb.jpg

fyl8g5ssbnwu9ijackdp01oo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.