HAYATA SAĞLIKLI DİŞLERLE GÜLÜMSEYECEKLER

HAYATA SAĞLIKLI DİŞLERLE GÜLÜMSEYECEKLER

Beylikdüzü Belediyesi'nin Türkiye'de bir ilk olarak hayata geçirdiği "Bir Engel de Diş Olmasın" sosyal sorumluluk projesi ile ilçe..

Beylikdüzü Belediyesi'nin Türkiye'de bir ilk olarak hayata geçirdiği "Bir Engel de Diş Olmasın" sosyal sorumluluk projesi ile ilçede yaşayan engelli bireyler ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti alıyor. Eylül ayına kadar 150 engelli bireyin tedavilerinin tamamlanması hedeflenirken, Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü engelli nakil, Engelsiz Yaşam Birimi ve gerekli medikal malzeme desteğine kadar tüm süreçlerde özveriyle çalışıyor.

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Esenyurt Özel Esencan Hastanesi iş birliği ile hayata geçirdiği "Bir Engel de Diş Olmasın" sosyal sorumluluk projesi kapsamında engelli bireylere ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti sunuyor. Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan projede şimdiye kadar 17 bireyin gerekli test ve muayenelerinin yapılmasının ardından operasyonları gerçekleşirken Eylül ayına kadar 150 bireyin tedavisinin tamamlanması planlanıyor. Beylikdüzü Belediyesi'nin sağlık anlamında sunduğu önemli hizmetlerden biri olan nakil hizmeti ile hastaneye taşınan çocukların tüm tahlil ve tedavi süreçleri ise ailelerin bilgi ve onayı dâhilinde gerçekleşiyor.

Tüm muayene ve tedaviler ücretsiz yapılıyor

Esenyurt Özel Esencan Hastanesi ile ortak yürütülen projede muayeneleri sonucu bireylerin ortodonti, çene cerrahisi ve implant hizmeti dışında tüm önemli müdahaleleri gerçekleştiriliyor. Müdahale yapılırken kimi zaman genel anestezi ihtiyacı doğması sonucu gerekli kan tahlili ve tetkiklerle bireylerin anesteziye uygun olup olmadıkları tespit ediliyor ve tüm bu işlemler ailelerin onay ve bilgisi dâhilinde gerçekleştiriliyor. Şimdiye kadar ise 17 kişinin röntgen ve tahlilleri sonrasında diş çekimi, dolgu, diş taşı temizliği, kanal tedavisi gibi işlemleri ücretsiz olarak yapıldı.

"Ulaşılabilir sağlık hizmeti köprüsü kuruyoruz"

Engelli bireylerin diş sağlığı açısından yaşadıkları zorlukları ve tedavi süreçlerindeki aksamaları görerek bir ihtiyaç analiziyle ortaya çıkan projenin önemine vurgu yapan Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilisi Ali Onur Baştuğ, "Beylikdüzü Belediyesi olarak yetki ve sorumluluklarımız çerçevesinde almaları gereken hizmetleri alamayan vatandaşların sorunlarına başka bir bakış açısıyla çözüm projeleri üretmeye çalışıyoruz. Bu sorumlulukla geliştirdiğimiz projelerden biri olan "Bir Engel de Diş Olmasın" projemizle diş sağlığı hizmeti alamayan düşük gelirli ailelerin çocukları ve sistemsel aksaklıklara yönelik bireylerin hayatını kolaylaştıran ücretsiz tedavi hizmeti sağlıyoruz. Türkiye'de bir ilk olan bu proje ile ulaşılabilir sağlık hizmeti köprüsü kurarken aynı zamanda sorun ve ihtiyaç analizlerini yaparak çözüm odaklı bir süreç geliştiriyoruz" dedi.


Kaynak: Beylikdüzü Belediyesi












HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.