Hayvanları Korumak İnsanlıktır…

Hayvanları Korumak İnsanlıktır…

Başkan ZeydanKaralar, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, Adana Büyükşehir BelediyesiSokak Hayvanları Bakımevi’ni ziyaret etti.

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’ndeAdana Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi’nde incelemelerdebulundu.

Öğretmen ZeynepErdoğdu Ortaokulu öğrencileriyle birlikte bakımevini ziyaret eden Başkan ZeydanKaralar, sokak hayvanlarıyla ilgili Türkiye genelinde yaşanan sıkıntılaradeğindi.

ÖğrencilerBakımevi’ndeki sokak hayvanlarıyla yakından ilgilendi, yetkililerden bilgialdı. Adana Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü’nce, Sokak HayvanlarıBakımevi’ni ziyaret eden öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

SOKAKHAYVANLARI BAKIMEVİMİZ MODERN BİR TESİS

Başkan ZeydanKaralar, “5 bin kapasiteli sokak hayvanı barınağımız dört dörtlük faaliyette.Zaman zaman ben burayı denetlemeye geliyorum. Türkiye’de ilk sıralara girecekbir barınak. Sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşamaları için 1822’deİngiltere’de harekete geçen insanların cok önemli bir iş yaptığını düşünüyorum.Bizler de sokak canlılarının daha iyi koşullarda yaşaması için başlatılanhareketi devam ettiriyoruz” dedi.

KISIRLAŞTIRMASAYISINI DAHA DA ARTIRACAĞIZ

AdanaBüyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi’ni ziyaret eden okulunöğrencilerini ve yöneticilerini kutlayan Başkan Zeydan Karalar, “BizlerAllah’ın yarattığı her canlıya insanca yaklaşmak ve yaşatmak için elimizdengeleni yapmalıyız. Yapımına bizden önce başlanan bu barınağı bitirdik. Çokmodern bir barınak oldu. 5 bin hayvan kapasiteli barınağı daha da büyüteceğiz.Sokak canlılarının daha iyi şartlarda yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz.Sokak canlıları sorunu ülke genelinde de mevcut ve ancak kısırlaştırmayıartırarak daha iyi sonuçlar alabiliriz. Önlem alınmazsa sorun büyüyebilir. Geçmişeoranla iki kat kısırlaştırma yapmamıza rağmen, daha fazla kısırlaştırmagerçekleştirmemiz gerekiyor. Diğer belediye başkanlarımızla da görüşmelerimizsürüyor. Yıllık 20 bin kısırlaştırma sorunu azaltacak bir rakam. Böylece sokakcanlılarıyla ilgili sorunlar zamanla azalacak” diye konuştu.

sbotxfvfpl0ic9wwbrmd4gg3.jpg

Iwr83rsd0ctyqoahxf5kbinq.jpg

wemlxqw8bdpknf9gI0h62ksv.jpg

kb3taogpj9xdmfbtecn1lunr.jpg

ujdqoykcldhzp6awfIgncpg2.jpg

rpbekxInba01mgfzzmw2ydcl.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.