Hazım Rıza Gözlükçü Koşusu'nu Biletçi Kız kazandı

Hazım Rıza Gözlükçü Koşusu'nu Biletçi Kız kazandı

3 yaşlı dişi safkan Arap taylarının boy gösterdiği mücadele, 1400 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2023 yılı Hazım Rıza Gözlükçü Koşusu'nu, Bilal Avcı'nın sahibi ve antrenörü olduğu Biletçi Kız (Sakarbaşı - Domina / Odinhan) jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde kazandı. Aziz Yılmaz yetiştirmesi kır dişi tayın bu birinciliği kariyerinin 5. galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Merhum Asli Üyemizi andığımız yarışın ikincisi Belkıs Ana (Saadın Gücü - Sevdalımsıncan / Güntay) olurken, Marlin (Balıkhan - Turboşarj / Turbo) üçüncü, Markiz (Özhaber - Senacan / Demirkır) dördüncü, Minik Anne (Baba Mevlüt - Bedesten / Batyskaf) de beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Biletçi Kız için bitiriş derecesi 1.30.00 olurken, farklar 3,5 Boy - 3 Boy - 2 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Bilal Avcı'ya kupasını merhumun torunu Hazım Rıza Gözlükçü verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven, Denetim Kurulu Başkanımız Armağan Turhan, Asli Üyemiz Zekeriya Ahsen Kurum, İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız ve davetliler de katıldı.
 

Hazım Rıza Gözlükçü

1919 yılında Ankara'da doğan Hazım Rıza Gözlükçü, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimini tamamladı. Avukatlık stajının ardından ticaret hayatına atılarak aile işi olan gözlük ticaretini devraldı. 1962 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. At sahipliği ve yetiştiriciliği ile uğraşan Gözlükçü, 1993-1995 ve 1998-1999 yılları arasında iki dönem Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 2003 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Hazım Rıza Gözlükçü'yü anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

qyomw6jI7ebhlydritfqr29e.jpg

drul38dtwgIcyxnjczkxsoqq.jpg

zjfwdkr0ovceIaohukb9fvcx.jpg

vwrzyrd67xfen1I9s2agqkxu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.