Hazım Rıza Gözlükçü ve Fikret Çınaryılmaz'ı saygıyla anıyoruz

Hazım Rıza Gözlükçü ve Fikret Çınaryılmaz'ı saygıyla anıyoruz

Hazım Rıza Gözlükçü Koşusu (G3/DHT/D) - 16:00

2003 yılında yaşamını yitiren eski başkanlarımızdan merhum Hazım Rıza Gözlükçü adına koşulacak yarış, 3 yaşlı dişi safkan Arap taylarına mahsus olarak 1400 metre mesafe çim pistte gerçekleştirilecek.

2023 yılı Hazım Rıza Gözlükçü Koşusu'na şu isimler katılacak; Belkıs Ana, Biletçi Kız, Didi Rumaja, Florya, Hazbalık, Markiz, Marlin, Minik Anne, Naturel, Nazlı Ateş, Nevesta ve Silahlıkız.


2022 yılı galibi Berkenin Kızı

Hazım Rıza Gözlükçü

1919 yılında Ankara’da doğan Hazım Rıza Gözlükçü, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimini tamamladı. Avukatlık stajının ardından ticaret hayatına atılarak aile işi olan gözlük ticaretini devraldı. 1962 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. At sahipliği ve yetiştiriciliği ile uğraşan Gözlükçü, 1993-1995 ve 1998-1999 yılları arasında iki dönem Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 2003 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Hazım Rıza Gözlükçü’yü anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

Fikret Çınaryılmaz Koşusu (KV-8) - 17:00

2017 yılında aramızdan ayrılan Asli Üyemiz merhum Fikret Çınaryılmaz'ı anacağımız mücadele, 2 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus olarak 1600 metre mesafe çim pistte yapılacak.

2023 yılı Fikret Çınaryılmaz Koşusu'na; Oğlumsun, Baahubali, Ride The Lightning, Dream Twice, Göz Göz Serkan, Myboytomo ve War Comander isimli safkanlar katılacak.


2022 yılı galibi Urfa Aslanı

Fikret Çınaryılmaz

1930 yılında İzmir'de doğan Fikret Çınaryılmaz, ilkokul eğitimini Bakırköy Taşmektep’te tamamladı. Ardından Deniz Lisesi’ne girerek askerlik mesleği ile tanıştı. 1951 yılında devre birincisi olarak Deniz Harp Okulu’ndan mezun oldu. Yüksek lisans eğitimi için Michigan Üniversitesi’ne gönderilen Çınaryılmaz, yüksek gemi inşa mühendisi olarak üniversite şeref listesine adını yazdırarak eğitimini tamamladı. 1960 yılında yurda dönen Çınaryılmaz, askeri tersanelerde görev yaptı. Ege Üniversitesi’nde ders verdi. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı öncesi kısıtlı kaynaklarla özgün çözümler üreten Çınaryılmaz, 3- 4 ay gibi kısa sürede amfibi çıkarma gemilerinin inşasını tamamlayarak, harekatın başarı ile gerçekleşmesinde önemli rol oynadı. 1979 yılında Taşkızak Tersanesi’nden Tuğamiral rütbesi ile emekli oldu. Denizcilik Bankası'nda tersanelerden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak görev yaptı. 1976 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Fikret Çınaryılmaz, yönetim kurulu üyesi ve murakıp üye olarak görev yaptı. Sahibi olduğu safkanlardan Anavarza, Fora, Flush, White Shadow ve Radikal Prens açık yarışlarda başarı ile mücadele etti. 2017 yılında aramızdan ayrılan E. Tuğamiral Fikret Çınaryılmaz'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

pxjht7am6jwoysgyp3qlbngi.jpg

umI42rr0qwqyop9svogjxyz1.jpg

qivymIqgym8cs3fgcnt4o9a6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.