HBB BAŞKANI SAVAŞ: DEPREMDEN SONRA YAYLADAĞI’NDA NÜFUS ARTTIĞI İÇİN İHTİYAÇLAR DA ÇOK FAZLA ARTTI

HBB BAŞKANI SAVAŞ: DEPREMDEN SONRA YAYLADAĞI’NDA NÜFUS ARTTIĞI İÇİN İHTİYAÇLAR DA ÇOK FAZLA ARTTI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Türkiye’de depreme kadar en fazla vergi veren şehirlerden biri olduklarını hatırlatarak, depremde büyük bir yıkım yaşadıklarını ancak merkezi idareden beklenen düzeyde hizmet alamadıklarını söyledi.

 

Savaş, ‘’Depremden önce de bu sorunları yaşıyorduk fakat depremden sonra herkesin şehre artık daha fazla destek vermesi gerekiyor. Gücümüzün yetmediği yerlerde bakanlıkların devreye girmesi ve çalışmalar gerçekleştirmesi lazım’’ dedi.

 

6 Şubat Depremi’nin ardından Hatay’ın 15 ilçesini ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Başkan Savaş, Yayladağı ilçesine bağlı Yoncakaya, Ayışığı, Kışlak, Hisarcık, Arslanyazı, Uluyol, Görentaş, Güveççi, Üçırmak ve Yukarıokçular Mahallelerinde görüşmeler gerçekleştirdi.

 

Mahalle sakinleri ve muhtarlar ile görüşerek talep ve önerileri yerinde dinleyen Lütfü Savaş, Yayladağı ilçesinde yapılan hizmetler ve yeni yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

 

 

“DEPREMİN İLK GÜNÜNDEN BERİ SAHALARDAYIM VE MAHALLE ZİYARETLERİME DEVAM EDİYORUM”

 

Hatay’ın depremden en çok etkilenen şehir olduğunu söyleyen Savaş, “ Maalesef Hatay depremden en çok yara alan illerden bir tanesi. Depremin ilk günlerinden itibaren halkımızın sorunlarını ve eksiklikleri giderebilmek amacıyla sahalardayım ve mahalle ziyaretlerime devam ediyorum. Biliyorsunuz ki Hatay Büyükşehir Belediyesi de bir depremzede. Bütün hizmet binalarımız ağır hasarlı veya yıkılacak durumda. Ayrıca çok fazla personelimizi kaybettik. Kayıplarımız çok fazla olmasına rağmen 3 bin 800’den fazla insanımızı depremden kurtardık.” dedi.

 

“SORUNLARINIZI ÇÖZMEK AMACIYLA VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

 

Deprem sonrası Hatay’da en fazla altyapı ve su sıkıntılarının da yaşandığını sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “ Asrın felaketi dediğimiz ve çok fazla vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremden altyapımız çok fazla hasar aldı. Su kuyularımız kurudu ve birçok yerde sarsıntıdan dolayı şebekelerimizde kopmalar yaşandı. Enkaz kaldırma çalışmaları da gerçekleştirilirken yerinde ayrıştırmalar da yapıldığından dolayı altyapımız çok ciddi hasarlar alıyor. Deprem ve bu sıkıntılardan kaynaklı Hatay’ın çok fazla mahallesinde gördüğümüz kadarıyla su sıkıntıları oluşmuş. Ama bizler sıkıntılarını çözmek amacıyla sizlerleyiz. Sorunlarınızı çözmek amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz.” açıklamalarında bulundu.

 

“İLÇE NÜFUSU ARTTIĞINDAN DOLAYI İHTİYAÇLAR DA ÇOK FAZLA ARTTI” 

 

Savaş konuşmasında, “Antakya’da 30, Defne’de de iki mahalle maalesef depremde yok oldu. Yayladağı çok şükür diğer ilçelerimize göre daha iyi durumda. Ama sizler de biliyorsunuz ki depremden çok fazla hasar alan ilçelerden gelen insanlarımız artık buraya yerleştiklerinden dolayı buradaki mahallerimizde ihtiyaçlar arttı. Bizler eksikliklerinizi biliyoruz ama imkânımız da kısıtlı olduğundan yollarınızı ve ihtiyaçlarınızı planlama dahilinde en kısa süre içerisinde yapacağız” diye konuştu.

 

“HATAY TÜRKİYE’DE EN FAZLA VERGİ VEREN BİR ŞEHİRLERDEN BİR TANESİ ”

 

Hatay’ın bir an önce eski güzelliğine kavuşması ve yeniden ayağa kalkması için destek beklediklerini söyleyen Lütfü Savaş, “ Hatay Türkiye’de en fazla vergi veren şehirlerden bir tanesi. En fazla yıkımı yaşayan şehir de biziz. Ama hizmet konusunda maalesef çok geri planda kaldı. Vermiş olduğumuz vergilere göre hizmet almıyoruz. Depremden önce de bu sorunları yaşıyorduk fakat depremden sonra herkesin şehre artık daha fazla destek vermesi gerekiyor. Gücümüzün yetmediği yerlerde bakanlıkların devreye girmesi ve çalışmalar gerçekleştirmesi gerekiyor.

o67rfxIwuyriml3kuabgadqo.jpg

oni1sbvwmf6392qkdry5og0x.jpg

rsy0wchre9hgqlt4fjizmbul.jpg

tpoe4rgk0ndphIqcblsywbef.jpg

c7xnzw5hftdvs0kupeyogvqa.jpg

uqn6kq2ygsxzbr8mazsv5lwI.jpg

65ma4zcjen9k0lw21mandrzr.jpg

trxalzy0ltim2cIsmaq6bueu.jpg

qqek3dc6vafjbIppo425szde.jpg

8bdodxuq2rypl0wqsfghabzI.jpg

dr76nubydytbclixpngwhqr8.jpg

hfg6kdbpkeljwzityx1qt5wu.jpg

q6asdh4rjvy2txnzn7Ikgf1b.jpg

fjms6wqqluplv9f50xdxrjnI.jpg

42gngrdr1xto8myxk7vkjwIu.jpg

dptyljnucwcz54rsj2z6qe7u.jpg

zbdup7nleuwypgbs92ofio13.jpg

xcwkzejid30mzhonyq4gm8eq.jpg

kmpgtbxaldnv3cmgfnywjk7u.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.