HBB’DEN ATA SPORUNA YAKIŞAN BİR ORGANİZASYON DAHA

HBB’DEN ATA SPORUNA YAKIŞAN BİR ORGANİZASYON DAHA

Hatay’ın anavatana katılışının 83. yıl dönümü etkinlikleri, 11. Türkiye Aba Güreşi Şampiyonası ile sona erdi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen şampiyonada Kocaeli, Konya, Bursa, Hakkâri ve Artvin gibi Türkiye2nin 33 şehrinden gelen 790 güreşçi er meydanına çıktı.

60’A YAKIM HAKEM VE GÖZLEMCİ GÖREV YAPTI

60’a yakın hakem ve gözlemcinin görev yaptığı şampiyonada güreşçiler 10 farklı sıklette gece geç saatlere kadar sürdü.

HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’ndeki mersahta yapılan müsabakalarda güreşçiler, şampiyon olabilmek için büyük mücadele ortaya koydu.

SAVAŞ: BU SPORUN HAKKINI VERMELİYİZ

Güreşlerin açılış konuşmasını HBB Başkanı Lütfü Savaş yaptı. Centilmence ve Türk’e yakışan maçların yapılması temennisinde bulunan Savaş, “Bugün yaptığımız Türkiye şampiyonası, eylül ayında yapacağımız dünya şampiyonasının habercisidir. Dünya şampiyonamıza yaklaşık 45 ülkeden güreşçi gelecek. Biz artık dünyaya açıldık. Güreşçilerden seyircilere kadar artık bu sporun hakkını vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Aba güreşinin modern, estetik ve tüm dünyanın kabul edeceği bir formata taşımak için çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Savaş, 5 bin yıllık ata sporunun gelişimi için katkı sunan herkese teşekkür ederek sporculara başarılar diledi.

Savaş’ın ardından Dünya Uluslararası Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eş Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, aba güreşinin İspanya’dan Sibirya’ya, Moğolistan’dan İtalya’ya kadar farklı coğrafyalarda yapıldığını belirtti.

ÖZTÜRK: BU BAŞARI LÜTFÜ SAVAŞ’IN ESERİDİR

İran, Gürcistan, Almanya gibi ülkelerde aba güreşleri için önemli organizasyonların yapıldığını da sözlerine ekleyen Öztek, “Türk’ün eseri dünyada tanınır hale geldi. Biz de Hatay’ın güzelliklerini dünyaya tanıtıyoruz. Bu başarı, Lütfü Savaş’ın eseridir. Emeklerinden dolayı Başkanımız Lütfü Savaş’a teşekkür ederim” dedi.

Öztek konuşmasının ardından aba güreşinin tanıtılması için yaptığı çalışmalardan ötürü Lütfü Savaş’a şilt takdim etti.

Müsabakalar sonunda 45 kiloda Konya’dan Mücahit Alıcı, 50 kiloda Kahramanmaraş’tan Ozan Datlı, 55 kiloda Hatay’dan Hamut Hanelçi, 60 kiloda Hatay’dan Ferhat Kılıç, 65 kiloda Ankara’dan Yusuf Uraz, 70 kiloda Ankara’dan Fatih Önalan, 75 kiloda Ankara’dan Hüseyin Bakır, 80 kiloda Ankara’dan Hasan Kaya, 90 kiloda Kocaeli’nden Şahin Turşak ve 100 kiloda Gaziantep’ten Barış Güngör Türkiye şampiyonu olmaya hak kazandı.

Dereceye giren sporculara madalya ve ödüllerini Lütfü Savaş verdi.

vdjey7mnzkxvg6toluqefbuc.jpg

cwuy3985I12jfn0xc64zdqpu.jpg

odrtvxIr9zeb3efbj1vamk5d.jpg

yzcug1tdfjs86crrpxbolvqn.jpg

oakdpurf8lzqiwpu9dw1gsr2.jpg

ywcqlroc4rgiw2bn10gdu3j8.jpg

rvgqbe1ry2hzqklsjtpvcjox.jpg

28xbeodw1zyqmuvni3hb7sjh.jpg

n8ps4dduqrtyrwmclwsm5kn1.jpg

g9t1xmm3qzykuanwwl6ehqsh.jpg

p3b4skorqsahdfea7eyygn0q.jpg

xfjfom8d6sqphtytkcqusx31.jpg

hjq1go487dorizgh3xtaymk2.jpg

xt73pltfr5snbe9qwmyg6qac.jpg

6oiuhcIf4u8fzqrdopjsnj2s.jpg

pdlkcxhrtozkdgz4mtas0fi7.jpg

nzkvgpul95q3used2prh1fbr.jpg

vtq6ujfkceowzyaceg3ngxjd.jpg

sf3vruIok2n8rhqkavydjbfm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.