HBB’DEN HALK SAĞLIĞI HAFTASINDA EBE, HEMŞİRE VE PSİKOLOGLARDAN OLUŞAN EKİPLER İLE DEPREMZEDE VATANDAŞLARA SAĞLIK HİZMETİ

HBB’DEN HALK SAĞLIĞI HAFTASINDA EBE, HEMŞİRE VE PSİKOLOGLARDAN OLUŞAN EKİPLER İLE DEPREMZEDE VATANDAŞLARA SAĞLIK HİZMETİ

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi, depremden önce yürüttüğü halk sağlığı programlarına ara vermeden devam ediyor.

 

HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, Halk Sağlığı Haftası’nda da depremin ardından zorlu koşullarda vatandaşların daha sağlıklı yaşam sürdürebilmeleri, beden ve ruh sağlığının iyileştirilmesi amacıyla çadırkent ve konteynerkentlera ziyaretler gerçekleştiriyor.

 

Düzenlenen programlarda depremden etkilenen vatandaşlar için kadınlara yönelik gebeliği önleyici yöntemler, temizlik ve beslenme gibi konular ile kadın sağlığı ve fizyoterapi ile ilgili bilgiler veriliyor. Sağlık ekipleri içinde hemşire, psikolog, diyetisyen, paramedik ve fizyoterapist bulunuyor.

 

Halk sağlığını korumak ve iyileştirmek amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra fizyoterapistlerin eşliğinde manuel fizyoterapi yöntemleri uygulanarak hastaların kas-iskelet sorunlarına çözümler üretiliyor.

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kadınların sağlığını korumak ve geliştirmek amacıyla yürüttüğü bu kapsamlı halk sağlığı eğitim programlarıyla toplumun genel sağlık bilincini arttırmayı hedefliyor.

gsa1whzlr4mixder8xn0wkjn.jpg

hjlqgmz3cjk96kev85xw0gru.jpg

tIuhzfcylqr2xrbevoazqgm7.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.