HBB VE CİNER İŞBİRLİĞİ İLE YAPILAN PREFABRİK KONUTLARIN 2.ETAP ANAHTAR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

HBB VE CİNER İŞBİRLİĞİ İLE YAPILAN PREFABRİK KONUTLARIN 2.ETAP ANAHTAR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Valisi Mustafa Masatlı ile birlikte

Büyükşehir Belediyesi ve Ciner Holding Grubu işbirliği ile yapılan Antakya- Kisecik EXPO mevkiindeki 2. etap konutlarının anahtar teslim törenine katıldı. 

 

101 konuttan oluşan prefabrik konutların altyapı çalışmaları Büyükşehir Belediyesinin HATSU, Fen İşleri, Park Bahçeler Dairesi ile Ciner Grubunun ortak işbirliği ile gerçekleştirildi.

 

Konutlar HBB, Hatay Valiliği ve Ciner Grubunun ortak çalışması sonucu öksüz, yetim, engelliler başta olmak üzere afetten en çok etkilenen aileler arasından belirlendi.

 

Konutlar, ihtiyaç duyulabilecek gıda malzemeleri, salon, mutfak takımı, yatak odaları takımları ve elektronik tüm eşyaları ile birlikte depremzede vatandaşlara teslim edildi.

 

“YARALARA BİR NEBZE MERHEM OLABİLMEK İÇİN CİNER GRUBU OLARAK KOLLARI SIVADIK”

 

Törende konuşan Ciner Grubu adına konuşan Ciner Mahallesi Konutlarının yapımının koordinasyonunu sağlayan gazeteci, program yapımcısı Muharrem Sarıkaya, “4. gün Hatay’a geldiğimde depremin ne kadar büyük bir acı ve felakete yol açtığını gördüm. Başkanımız yüzünde yara ile üstü başı toz toprak içinde enkazda kalan insanları çıkarmaya çalışıyordu. Tarif edilemez bir acıydı. Yaralara bir nebze merhem olabilmek için Ciner Grubu olarak kolları sıvadık. Konutların yapımı sürecinde emekleri geçen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş’a, Sayın Valimize, kamunun ve devletin tüm birimlerine ve Hatay halkına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

“DEVLETİMİZİN DESTEĞİ VE HEPİMİZİN ÇALIŞMASIYLA HATAY’I TEKRAR AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

 

Başkan Lütfü Savaş da konuşmasında depremin ilk saatlerinden itibaren Hatay’ın bir mahşer yeri gibi olduğunu hatırlattı. Başkan Savaş şöyle konuştu:

 

İlk günler giyecek, yiyecek, barınacak yer, tuvalet gibi konularda gereksinimleri arttı. 6 aylık süreçte devletimiz, belediyelerimiz, sivil toplum örgütleri ve hayırseverlerimiz gerçekten hem bizlere ve hem de diğer illerimize ekonomik anlamda büyük katkı sağlayan işler yaptılar. Hatay halkı olarak emek veren ve hizmet eden herkese çok teşekkür ediyoruz. Sayın valimiz bizim bütün dertlerimizi en ayrıntılı noktasına kadar biliyor ve çözmeye çalışıyor. Devletimizin desteği ve hepimizin çalışmasıyla Hatay’ı tekrar ayağa kaldıracağız.”

 

Savaş konuşmasının devamında, “Kadim bir şehrimiz olan Hatay’ın ayağa kalkması için bazı alanlarda çok hızlı, bazı yerlerde biraz yavaş çalışacağız. Yavaş çalışacağımız yerler Doğu Antakya’daki tarihi ve kültürel varlıklarımız ama hızlı çalışmamız gereken yerler Batı Antakya başta olmak üzere 7 tane ilçemizin ayağa kaldırılması. Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile birlikte Hatay’ın ayağa kaldırılması için çalışmaları hızlı bir şekilde yapıyoruz. Yine depremler olacak, çok fazla can ve mal kaybı olmasın diye şehri daha sağlıklı ve daha güçlü bir şekilde kurgulamak için çalışmalar yapıyoruz. Konutların yapımında emeği geçen başta Ciner Holding ailesi olmak üzere tüm çalışanlarına, valiliğimize, çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

“HATAY’I FOTOĞRAF VE VİDEOLARLA ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL BURAYA GELEREK GÖRMEK GEREKİR”

 

Ciner Mahallelerinin bütün süreçlerine katkı sağlayan Hatay Valisi Mustafa Masatlı konuşmasında,

“Asırların felaketini bu coğrafya yaşadı. Deprem büyük bir yıkım, deprem büyük bir kayıp, deprem insanlarımız için de bir travma. Hatay’ı bir fotoğraf karesiyle bir videoyla insanların anlaması mümkün değil. Ancak buraya gelip vatandaşlarımızın dertleriyle ilgilenenler bilir. Bölgedeki yaraların hızla sarılmasıyla ilgili devletimiz yoğun bir çaba sarf etti ve çaba sarf harcamaya da devam ediyor. Buradaki İnsanlarımızın en medeni ihtiyaçlarının karşılanması için her türlü çaba ve gayret sarf ediliyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Hatay için ‘Benim şahsi meselemdir.’ demiştir. Bu şahsi mesele sonsuza dek devam edecektir. İşte bu şahsi meseleye bugün katkı sağlayan değer katan destek olan başta Ciner Grubu olmak üzere belediyemize, valiliğimizin tüm kurum ve kuruluşlarına canı gönülden teşekkür ediyorum. Böyle bir afetin bir daha yaşamamasını yüce Allah’tan temenni ederken konutlarımızın depremzede vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

 

Tören sonrası konutların anahtarları protokol tarafından depremzede vatandaşlara teslim edilirken duygulu anlar yaşandı.

 

Ciner Mahallesi’nin yeni sakinleri konutlarına kavuşmanın mutluğunu yaşarken mahallenin yapımında emeği geçen başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

 

Törene ayrıca, İl Jandarma Komutanı Mustafa Bahçepınar, İl Emniyet Müdürü Kadir Gökçe, Ciner İnşaat Grubu Başkanı Nurettin Aksoylu ile çok sayıda davetli ve hak sahipleri katıldı.

 

 

Haberin video ve fotoğraflarını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

 

https://we.tl/t-KskfMOUmsQ

 

https://we.tl/t-pszZRLvAG8

l5Iwofrgq4txzfbhlndu7csv.jpg

hypwneux6nqrcw2jsblik0ob.jpg

moa4fhbr0sosjmv6l9lkvzue.jpg

ptafg3uyieba6d52wzydhvnw.jpg

yacftinvjsq6eIj2oo84zbwr.jpg

scayrjguq41krexmv06zgbha.jpg

wokdeqwrydxvcge6z94ocpya.jpg

kdzrif6nqmlsIv15g8a3plph.jpg

uhbc1t8z7ipdgecyvlry9v6w.jpg

q6xleklgyad145hupifnrjc7.jpg

mxoje8qxizqfwshbyg65cbl1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.