HBB, YÜZYILIN FELAKETİNDEN SONRA DA HALK SAĞLIĞI EĞİTİMİNİ KARARLIKLA DEVAM ETTİRİYOR

HBB, YÜZYILIN FELAKETİNDEN SONRA DA HALK SAĞLIĞI EĞİTİMİNİ KARARLIKLA DEVAM ETTİRİYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi, depremden önce yürüttüğü halk sağlığı eğitimi programına yüzyılın felaketinden sonra da kararlılıkla devam ediyor.

 

HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, halk sağlığını iyileştirmek adına yürüme zorluğu çeken vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak amacıyla YSYD İnsani Yardım Derneği ile Yenigün Işığı Özel Eğitim Kurumları işbirliğiyle ihtiyaç sahibi engelli vatandaşa tekerlekli sandalye desteğinde bulundu.

 

Özellikle çadır kent ve kırsal kesimlerde yaşayan kadınlara yönelik olarak planlanan halk sağlığı eğitimleri; gebeliği önleyici yöntemler, kadın sağlığı sorunu, temizlik ve beslenme gibi konularında kadınların bilgilenmesini, bilinçlenmesini ve yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi amaçlanıyor.

 

Gerek duyulduğunda Türkiye Halk Uzmanları Derneği işbirliği ile kurulan Kadın Üreme Sağlığı Birimine

yönlendirilen kadınlar, bu sayede üreme sağlığı konusunda uzman danışmanlarla bire bir iletişime geçerek profesyonel sağlık yardımı alıyor.

 

Ayrıca fizyoterapistlerin eşliğinde manuel fizyoterapi yöntemleri uygulanarak kadınların kas-iskelet sorunlarına çözümler aranıyor.

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kadınların sağlığını korumak ve geliştirmek amacıyla yürüttüğü bu kapsamlı halk sağlığı eğitim programlarıyla toplumun genel sağlık bilincini arttırmayı hedefliyor.

 

h3945jb1erkdicdyxrfpyepI.jpg

zkcu0dahsqpgrxnvhI3qak9p.jpg

f4r7jhabsthgwrc8ys5iuvy9.jpg

d2tIevtrl9ybfnzgu0ar1axb.jpg

51tzfk4pxgdahfjlsqmzvlnt.jpg

lzdkpunb0753cyioajnIk29g.jpg

pdj9ylkrjvte3dchzplI4acs.jpg

6oohdzygvl32pbm5fnpzk9ye.jpg

wgudi6jxvnhxoes2kla1udr7.jpg

rc6y51mxggbwp8hvscyqtonu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.