HDP ESENYURT İLÇE EŞ BAŞKANI ERCAN SAĞLAM TAHLİYE EDİLDİ

HDP ESENYURT İLÇE EŞ BAŞKANI ERCAN SAĞLAM TAHLİYE EDİLDİ

"Silahlı terör örgütüüyeliği" suçlamasıyla yargılanan HDP Esenyurt İlçe Eş Başkanı Ercan Sağlam, tutuksuz yargılanmak üzere ve adli kontrol şartı ile tahliye edildi.

"Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla yargılanan HDP Esenyurt İlçe Eş Başkanı Ercan Sağlam, tutuksuz yargılanmak üzere ve adli kontrol şartı ile tahliye edildi.

HDP Esenyurt İlçesi Eş Başkanları Dilan Kılıç ve Ercan Sağlam'ın; “parti binasında PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin bulunması” gerekçesi ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılandıkları davanın bugünkü duruşması yapıldı.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuklu sanık Ercan Sağlam, sanık Dilan Kılıç ve avukatları katıldı.

Tutuksuz yargılanan Dilan Kılıç, şu savunmayı yaptı:

“2 yıldır görev yapıyorum. Pandemi ve öğrenciliğimden ötürü ilçede çok bulunmadım. Bir bilgim yok ilçe binasıyla ilgili. O yüzden fotoğrafları kim getirdi, ne zaman getirdi bilmek gibi bir durumum yok. Tüm katları gezmek gibi bir durumum yok. Sadece başkanlık odasına girerdim. Ses kayıtlarını alma sebebim orada geçen kelime ve kavramları anlamak içindir. Öğrencilikten gelen bir alışkanlığımdır. Herhangi bir terör örgütü üyeliğim yoktur.”

Kürtçeyi çok az bildiğini söyleyen Kılıç, bu nedenle ses kaydındaki şarkının sözlerini tam olarak bilmediğini dile getirdi.

“SUÇ UNSURU BULUNDUĞUNU DÜŞÜNEMEDİM”

Parti binasında bulunan posterin eski olduğunu belirten Kılıç, “Söylediğiniz malzemeler Bodrum kattan çıktı. Odamızdaki fotoğrafın suç teşkil edeceğini düşünmedim. Üzerinde çok durmadım. Odamızdaki Öcalan fotoğraflarıçok eskisiydi, bizden önce asılmıştı. Sorun teşkil edeceğini düşünemedim. Bir suç unsuru bulunduğunu düşünemedim” dedi.

“TAHLİYEMİ TALEP EDİYORUM”

Tutkulu sanık Ercan Sağlam ise duruşmada, “14 kişiyle irtibata geçtiğim tespit edilmiş. Bu kişiler HDP’de çalışan adaylar, aday adaylarıdır. Annem kanser, babam da hasta. Çocuklarım okulu bırakıp çalışmak zorunda kaldılar. Tahliyemi talep ediyorum” diye konuştu.

Duruşma savcısı, Ercan Sağlam’ın tutukluluk halinin; Dilan Kılıç hakkında uygulanan adli kontrol şartlarının devamını talep etti.

Mahkeme, Ercan Sağlam’ın, adli kontrol şartıyla tahliyesine, Dilan Kılıç’ın ise adli kontrol hükümlerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ 

HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı’nda PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının ve sözlerinin duvarlara asıldığı ortaya çıkınca ilçe binasına operasyon düzenlenmişti. Operasyonda İlçe Eş Bakanları Dilan Kılıç ve Ercan Sağlam "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Dilan Kılıç, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan yurt dışı yasağı ve haftada bir imza verme şeklindeki adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Ercan Sağlam ise aynı suçlama ile tutuklanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.