HDP İstanbul il kongresi yapıldı

HDP İstanbul il kongresi yapıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü’nün gerçekleştirdiği 1. Olağan Kongre, bugün Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapıldı. Kongrede HDP İstanbul İl Örgütü’nün eşbaşkanlıklarına Cesim Soylu ve Ayşe Erdem seçildi.

 Kongreye IŞİD çetelerine karşı direnişin sergilendiği Kobane’den telekonferans yöntemiyle YPG’li Cemil Mazlum ve Birleşik Özgürlükçü Güçler’den Bayram Kurtuluş telekonferans yöntemiyle bağlandı. YPG’li savaşçılar, salondakiler tarafından “Her yer direniş, her yer Kobane”, ” Biji berxwadana Kobane” sloganıyla karşılandı.

Demirtaş: Barajı çoktan aştık
“Önümüz dönem tüm siyasi hesapları alt üst edecek önemli bir çıkışı tarih yazarak siz burada belirliyorsunuz” konuşmasına başlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP’nin tüm ezilenler olarak gerçek bir halk iktidarına sahip olduğunu söyledi. Genel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, seçimlerde öz güvenin tam olması gerektiğini dile getirdi. Seçimlerde uygulanan yüzde 10 seçim barajının cuntacıların getirdiğini hatırlatan Demirtaş, ” Kenan Evren’in de Tayyip Erdoğan’ın barajı da yıkılır Yeter ki biz, onu zihnimizde tarumar edelim. Yüzde 50 oy alacağız diyorlar. Bir eli kanda bir eli balda ama yüzde 50 oy alacağız diyorlar. Hırsızda bu kadar öz güven varsa bizler hayli hayli bu barajı tarumar edeceğiz. İnanın ki barajı çoktan aştık. Şimdi 3 parti açısından panik başlamıştır. Bu kongredeki herkes eline kazma küreği almalı barajın duvarını yıkmalıdır. Baraj İstanbul’dan yıkılır” diye konuştu. İlk defa HDP’yle birlikte ezilenlerin sultanlara sarayları dar etmek için yürüdüğünü ifade eden Demirtaş, ” Barajı aştığımızı onlar da görüyorlar. Barajı aşmamız halinde onların çaldığı milletvekillerini geri alacağız. Onlardaki sahte milletvekillerini gerçek halk vekillerine çevireceğiz. Para onlarda medya, yargı, bürokrasi onlarda. Fakat onlarda olmayan bir şey var.İnanç, iman halk desteği. O da bizde var” dedi.


İl Yönetim Kurulu Asil Üyeleri
Ali Ekber Oğuz
Aydemir Anlı
Aysel Güzel
Ayşe Karadağ
Cafer Selçuk
Cemal Demirok
Demet Şahin
Doruk Alkan
Erkan Karabay
Esen Aslandoğan
Ezgi Can Simge Küreci
Filiz Yılmaz
Gizem Koçoğlu
Gül Yılmaz
Hıdır Karadaş
İlyas Demir
İsmail Ağan
Kadir Tunç
Meral Alkan
Murad Mıhcı
Murat Ataş
Nural Doğan
Pınar Tarlak
Rıza Taşdelen
Salih Baykal
Sema Anıl
Seyran İpek
Songül Çelik
Suat Çorlu
Şemsettin Dölek
Türkan Esen
Zeynettin Bozkurt
Zuhal Tuncel
İl Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri 


Ayşe Cengiz
Cengiz Topbaşlı
Ercan Demir
Fikri Sönmez
Gıyas Yiğit
Hüseyin Vural
Marif Alparslan
Mehmet Vural
Merve Karaçay
Olcay Çelik
Orhan Atilla
Suna Uluçınar
Süleyman Özcan
Tamer Doğan
Umut Işık
Zelal Karahan
İl Yönetim Kurulu Fahri Üyeleri
Arzu Acar
Döne Cefer Koyun
Emin Ekinci
Erdem Yörük
Fatma İnce
Hasan Ali Bacıoğlu
Maarif Korkmaz
Rıdvan Ürper
Sarah Caunes
Disiplin Kurulu Asil Üyeleri


Celal Alphan
Hanım Seren Çelik
İrfan Arasan
Semra Gürbüz
Zübeyde Aktay
Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri


Baran Doğan
Menice Çelik

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.