HDP Kâğıthane ilçe kongresi yapıldı

HDP Kâğıthane ilçe kongresi yapıldı

HDP Kâğıthane İlçe Örgütü, 1'inci Olağan Kongresi'ni Efes Düğün Salonu'nda gerçekleştirdi.

 Fotoğraf & Haber Kasım Aydın

Kongreye, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, HDP İstanbul Eş Başkanı Şamil Altan, HDP PM Üyesi Fatma İnce'nin yanı sıra çok sayıda kurum temsilcisi katıldı. Kongrenin yapıldığı salona, "Yeni yaşam için özgürlüğümüzü örgütlüyoruz" pankartı ile "Roboski'den Reyhanlı'ya unutmadık, unutmayacağız", "Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz, irademiz bizimdir" yazılı dövizler asıldı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaptığı yeni yaşam çağrısının karşılığını en fazla İstanbul'da bulduğunu söyledi.

Yeni yaşam çağrısının Türkiye'de halklarının eşit ve özgür yaşamının yeni adı olduğu ifade eden Aydoğan, genel seçimlere işaret ederek şunları söyledi: "Kongrelerimizle birlikte altı ay kalan seçimlere daha güçlü hazırlanacağız. Seçimlerde amacımız her şeyden önce yüzde 10 barajını yıkmak olacak."

Faaliyet ve mali raporların okunması ardından tek liste ile gidilen seçimde eş başkanlığa Kendi Çapraz ve Mustafa Kına seçildi.








HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.