HEKİMLER 5 GÜNLÜĞÜNE İŞ BIRAKIYOR

HEKİMLER 5 GÜNLÜĞÜNE İŞ BIRAKIYOR

Birlik ve Dayanışma Sendikası, Kocaeli’de 3 aile hekiminin darp edilmesini Körfez ilçesi 95 Evler'de bulunan Aile Sağlığı Merkezi'nin önünde basın açıklamasıyla protesto etti.

Birlik ve Dayanışma Sendikası, Kocaeli’de 3 aile hekiminin darp edilmesini Körfez ilçesi 95 Evler'de bulunan Aile Sağlığı Merkezi'nin önünde basın açıklamasıyla protesto etti. Sendika Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, bugünden itibaren 5 gün süreyle iş bırakacaklarını belirterek "Sağlıkta can güvenliği tehdidi ve tehlikesi devam ettiği sürece hiçbir kod ve reform çözüm olamaz. Etkin ve gerçek yaptırımlar yerine sözde kalan önlemler yeterli değil. Sağlık Bakanlığı bu konuda açık ve net tutumunu belirlemeli ve ödün vermeden uygulayarak, sadece tweet atarak değil, uygulamalıdır. Şiddet varsa hizmet yok” dedi.

Kocaeli’nin Körfez ilçesimde bulunan Fatih Aile Sağlığı Merkezi'nde 3 aile hekiminin hasta yakınlarınca darp edilmesinin ardından Birlik ve Dayanışma Sendikası, Türkiye genelinde 5 gün süreyle iş bırakma kararı aldı. Sendika üyesi hekimler ve sağlık çalışanları, ilk iş bırakma gününde bugün Körfez ilçesi 95 Evler'de bulunan Aile Sağlığı Merkezi'nin önünde bir araya gelerek bi basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.